2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Egymást érik az árhullámok északonForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-03 09:14:08
A Bódva, a Hernád és a Sajó térségében tartós védekezésre kell felkészülni, szinte bármelyik folyóparti településen kialakulhat rendkívüli helyzet.
Ennek oka, hogy egyik árhullám még le sem vonul a folyókon, máris utoléri egy másik, ugyanis a szlovákiai vízgyûjtõ területeken is jelentõs mennyiségû csapadék esett. Az eddig mért legnagyobb vízszintek akár több tíz centiméterrel is megdõlhetnek.

Csont Csaba az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi osztályvezetõje a Független Hírügynökségnek elmondta: a Bódva az eddigi rekordját, a 305 centimétert már most megdöntötte, ugyanis Hídvégardónál 310-312 centiméter között mozog a vízszint és további emelkedésre lehet számítani. Már most komoly védekezési munkálatok folynak Szendrõ, Boldva és Edelény térségében.

A Hernád 422 centiméter környékén ingadozik, ám az éjszaka várhatóan rohamosan emelkedésnek indul, akkor éri utol a jelenlegi árhullámot a következõ. A folyón akár több tíz centiméterrel is megdõlhet az eddigi árvízi rekord. Így szinte az összes Hernád menti településen hosszú ideig tartó, nehéz védekezésre kell felkészülni.

A Sajó ugyancsak gondokat okozhat Alsózsolca, Miskolc, Arnót, Sajópálfalva és Sajóecseg környékén. Szintén komoly védekezési munkálatok várhatók Ónodnál is, a település közelében torkollik egymásba ugyanis a két héttel ezelõtti helyzethez hasonlóan megint egyszerre áradó Sajó és a Hernád.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!