2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Elõzetesben az egyetemi alkalmazottakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-03 11:04:16
Elõzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság a Pécsi Tudományegyetemen kezdõdött nyomozás gyanúsítottait, köztük az egyetem több munkatársát, így a gazdasági igazgatót is.
A bûnszövetkezetben elkövetett vesztegetés gyanújával indult nyomozásnak 8 gyanúsítottja van, egyetemi dolgozók és olyanok is, akik nem az intézmény munkatársai. Mindannyian elõzetesbe kerültek szerdán.

Hétfõn hajnalban a Nemzeti Nyomozó Iroda bûnszervezetben elkövetett vesztegetés gyanújával nyolc embert vett õrizetbe, köztük a pécsi egyetem négy munkatársát. Értesüléseink szerint az egyetem 2008-as és 2009-es informatikai beszerzéseivel kapcsolatos fájlokat vizsgálják a nyomozók. Ebben az idõszakban évente nagyjából 700 millió forintot költött az intézmény informatikai beszerzésekre.

A Független Hírügynökség információi szerint a pécsi egyetem gazdasági fõigazgatóját és az õ tanácsadóját, valamint az informatikai igazgatót és egyik munkatársát vették õrizetbe, valamennyien az egyetem gazdasági fõigazgatóságán dolgoztak. Rajtuk kívül négy, az egyetemtõl független cég munkatársa került õrizetbe.

A nyolc gyanúsított elõzetes letartóztatását szerdán elrendelte a Pécsi Városi Bíróság - tájékoztatott a döntésrõl Hajdú István bírósági szóvivõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!