2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Átszakadt a gát! – Azonnal indultak!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-06-04 17:15:54
Délután fél kettõkor indult el a konvoj Nyíracsádról Edelénybe.

Torokszorító látvány volt, még a forgalom is leállt egy rövid idõre a falu fõterén, ahogy péntek délután fél kettõkor harminc kamionból álló konvoj indult útnak Nyíracsádról Edelénybe.

Rakományuk 750 tonna, mintegy 500 köbméter homok volt, amit az edelényi gátra vittek. Bálega József, Konyári József és Bálega János helyi szállítmányozási vállalkozók, valamint több alvállalkozó egy emberként állt csatarendbe, hogy mihamarabb eljusson a segítség a legkritikusabb pontokra.

– Edelényi ismerõseinknek már az árvíz kezdetén felajánlottuk a segítséget. 20 kamion homokot kértek, szombat reggel indultunk volna. Az emberek önként ajánlották fel a segítséget, a homokot pedig a Nyírtrans kft. homokbányájából szállítottuk természetesen ingyen – tudtuk meg Bálega József ügyvezetõtõl.

Munkából álltak ki

A péntek hajnali gátszakadás azonban átírta a tervet. – Péntek reggel jött a hír, hogy hajnalban Edelénynél átszakadt a gát. Tudtuk, nem várhatunk másnapig, azonnal indulni kell. A kamionok ekkor már munkába álltak, de azonnal hazahívtunk mindenkit, akit csak tudtunk.

A munkát nehezítette, hogy a homokbánya talaja is felázott, a gépek nehezen közlekedtek, de fél kettõre mindenki befejezte a rakodást – foglalta össze a délelõtt eseményeit Bródi Róbert ügyintézõ. 20 helyett 30, „árvíz” felirattal felcímkézett kamion indult el Nyíracsádról Edelénybe. Mindenki egy emberként, azonnal mozdult. Akik még itthon voltak, a telefonhívás után szinte azonnal megkezdték a rakodást.

Barna János autója Debrecenben volt, a hír hallatára mindkettõt haza hozta, s csatarendbe állította, Õri Tibor, Nyika János, Szász Róbert autója is munkából állt ki, de nem volt kérdés, hogy indulnak-e. A konvojt Bálega József és Bródi Róbert kísérte Edelénybe.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!