2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Kommunikációs trükk a Fidesz részérõlForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-07 10:36:06
Fideszes pofon a forintnak, újabb megszorítás, elmaradó adócsökkentés- az ellenzéki pártok ezekre következtetnek a Fidesz szombati bejelentésébõl, ...
amely szerint a költségvetés nem tartható, a Bajnai-kormány ugyanis szerintük elszámolta a büdzsé bevételi és kiadási oldalát is ezért kiigazításokra lesz szükség.

Bivalybõr táskában a költségvetés. Az idei büdzsé tervezetét szeptember 11-én vitte a Parlamentbe Oszkó Péter. Szívesen pózolt vele a Parlament elõtt, mert az akkor hozzá érkezõ visszajelzések szerint számos országban irigykedtek a magyar költségvetésre.

A Fidesz gazdasági tényfeltáró bizottságának vezetõje szerint nem volt ok büszkeségre.

„A költségvetésben szereplõ számok nem felelnek meg a tényeknek” – mondta Varga Mihály.

Ezért a Fidesz szerint akciótervre van szükség. Az MSZP ugyanakkor úgy véli, hogy a Fidesz a tervezett megszorításait készíti elõ.

„Az elmúlt napok kommunikációi nem más, mint egy kommunikációs trükk a Fidesz részérõl, megpróbálnak mindent az elõzõ kormányra fogni, a Bajnai- és a Gyurcsány-kormányra. És elõkészíteni azt a helyzetet, amelyben újabb megszorító intézkedéseket fognak foganatosítani. Amire való hivatkozással nem kell beváltaniuk azokat az ígéreteket, amelyeket az elmúlt években a magyar embereknek tettek” – mondta Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetõje.

Ugyanez a véleménye a Jobbiknak. A párt szerint a Fidesz ki akar hátrálni korábbi ígéretei mögül. A Lehet Más a Politika képviselõje úgy véli, hogy Varga Mihály végre felelõsségteljes kijelentéseket tett, Kósa Lajos korábbi, felelõtlen kijelentése után.

„Örülünk annak, hogy Varga Mihály elhatárolódott gyakorlatilag Kósa Lajosnak a kijelentésétõl, de ez azon a helyzeten nem segít, hogy sikerült a forintnak egy óriási pofont adni, sikerült a devizahiteleseket a korábbinál sokkal nehezebb helyzetbe hozni” – mondta Scheiring Gábor, az LMP képviselõje.

Orbán Viktor szombaton háromnapos rendkívüli kormányülést hívott össze azért, hogy hétfõig döntsenek a halaszhatatlan gazdasági intézkedésekrõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!