2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
157 éves nénire bukkantak IndonéziábanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-08 11:32:34
Hisznek az indonéz népszámlálást végzõ hatóságok annak az asszonynak, aki azt állítja, hogy 157 éves ...
- közölte hétfõn az indonéz statisztikai hivatal egyik vezetõje. A bejelentése szerint még hihetetlenebb, hogy az egyik távoli faluban élõ asszony saját állítása szerint még dolgozgat a háza körül, és ahogy egész életében tette, most is cigarettázik.

A népszámlálást végzõ összeíróknak azt mondta az idõs nõ, hogy õ 1853-ban született. Ekkor mutatták be Verdi Traviata címû operáját Velencében, ekkor robbant ki a krimi háború, és ekkor helyezték el az elsõ útjelzõ táblákat San Franciscóban. "Nincs hiteles bizonyíték, ami megerõsíteni az állítását, de nehéz kétségbe vonni az õ és 108 éves fogadott lánya nyilatkozatát"- mondta a statisztikai hivatal egyik vezetõje, Jhonny Szardjono hétfõn.

Az egyetlen olyan ember, akinek hitelesíthetõ volt a születési adata, és 120 évnél tovább élt, a francia Jeanne Calment, aki 1997-ben halt meg 122 évesen. A Szumátra szigetének déli részén élõ Turinah nevû asszony tehát 35 évvel túlszárnyalja õt, ráadásul még él, így életkora világrekord.

"Az életkora ellenére kiváló a memóriája, tisztán lát, és a hallásával sincs gond. És folyékonyan beszél flamandul" - mondta Szardjono arra utalva, hogy Indonézia holland gyarmat volt 1945-ig. A statisztikus szerint azért nincsen meg a születését igazoló papírja, mert állítása szerint elégette azokat, hogy elkerülje megtorlást az 1965-ös kommunista hatalomátvételi kísérlettel indokolt katonai puccs idején.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!