2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Szegényellenes az akcióterv?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-09 09:10:18
Lendvai Ildikó szocialista pártelnök szerint az Orbán Viktor akcióterve alapvetõen szegényellenes. Schiffer András, az LMP vezérszónoka azt kifogásolta, ...
a program valójában a Fidesz neokonzervatív fordulatát tükrözi, és azt õ is szegényellenesnek tartotta. Vona Gábor alapvetõen egyetértett a csomagban foglaltakkal, õ elsõsorban a multinacionális cégek elleni intézkedéseket, valamint az államadósság újrarendezését hiányolta.

Az MSZP szerint a szegényeket sújtja a Fidesz gazdasági akcióterve, a gazdagokat pedig védi.

A Lehet Más a Politika szerint is szegényellenes politikát hirdetett a kormány, és az intézkedéseikkel cserbenhagyják a szegény embereket.

„Amikor az egykulcsos adó tervével elõállnak, nem mondják meg világosan, hogy ez a politika a felsõ középrétegek kedvezményezésérõl szól” – mondta Schiffer András, az LMP frakcióvezetõje.

Nagyrészt jó az akcióterv a Jobbik szerint, de még jobb lenne egy másik. Szerintük a kormány akcióterve tele van hiányosságokkal és átgondolatlan.

„Az akcióterv alkalmatlan a megoldásra. Fájdalomcsillapító, de nem gyógyszer: nem oldja meg a problémákat”- mondta Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetõje.

A kritikákra Orbán Viktor a parlamenti pártok vezetõinek kijelentéseire reagálva azt mondta, hogy ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!