2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Savval támadtak a bírákraForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-09 10:29:28
Egy kínai házaspár kénsavval öntött le hat bírót egy bírósági meghallgatáson, az ország déli részén - jelentette szerdán a kínai állami média.
A bírák közül ketten súlyosan megsebesültek, és egyik szemükre meg is vakulhatnak. A múlt héten három bírát ölt meg egy banki biztonsági õr, aki gépfegyverrel és pisztolyokkal lövöldözött egy bíróságon.

A savas támadás egy kölcsönnel kapcsolatos per meghallgatásán történt a Kína déli részén található Kuanghszi-Csuang autonóm területen. A kénsavat az alperes házaspár öntötte az üggyel foglalkozó hat bírára, Vucsou városában - írta a Global Times címû kínai állami lap.

A bírák közül ketten súlyos állapotban vannak. A sav miatt harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek, és mindkettõ megvakulhat az egyik szemére - közölte az õket kezelõ kórház egyik szemészorvosa. A két támadót letartóztatták. Azt egyelõre nem tudni, hogy miért hajtották végre a támadást.

A bírák elleni savas támadás alig több mint egy héttel azután történt, hogy egy gépfegyverrel, valamint pisztolyokkal felfegyverkezett férfi lövöldözni kezdett egy bírósági épületben, Kína középsõ részén. A Jungcsou városában végrehajtott támadásban három bíró meghalt, és hárman megsebesültek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!