2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Megtarthatja engedélyét Jackson orvosaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-15 12:52:13
Továbbra is praktizálhat Kalifornia államban a tavaly júniusban elhunyt Michael Jackson orvosa - döntött az ügyében eljáró bíró hétfõn.
A vád szerint Conrad Murray okozta a popsztár halálát, amikor nagy mennyiségû altatószert adott be neki. Orvosi engedélyének visszavonását Kalifornia állam egészségügyi bizottságának kezdeményezésére kérte az ügyészség.

A Los Angeles-i legfelsõbb bíróság bírája azonban elutasította a kérést, mondván az ügyben korábban már született egy ítéletet, amelyet nincs joga felülbírálni. Februárban egy bíró úgy döntött, hogy Murray folytathatja tevékenységét, de semmilyen nyugattó vagy altató szert nem írhat fel betegeinek. Az orvos egyébként nem szándékozik Kaliforniában praktizálni, ügyvédei szerint azonban, egy ottani felfüggesztés dominó-hatást váltott volna ki, és engedélyét Texasban illetve Nevadában is elvették volna. Ez pedig azt eredményezhette volna, hogy nem tudja fizetni az ellene folyó perrel kapcsolatos költségeket.

Michael Jackson tavaly június 25-én, 50 éves korában hunyt el. A vizsgálat szerint halálát egy Propofol nevû altató okozta, de testében más gyógyszerek - nyugtatók, fájdalomcsillapítók és élénkítõ szerek - nyomait és kimutatták. Az 57 éves Conrad Murray - aki utoljára látta életben a popsztárt - elismerte, hogy az erõs altatót õ adta be az énekesnek. Jackson állítólag könyörgött neki ezért, mivel a korábban használt szerek hatástalanok voltak. Murray ugyanakkor úgy véli, hogy soha nem adott a sztárnak olyan készítményt, amely a halálát okozta volna.

Az orvos ellen gondatlanságból elkövetett emberölés a vád, amelyért - ha elítélik - négy év börtönbüntetést kaphat. Ügyében a következõ meghallgatás augusztus 23-án lesz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!