2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Sosem látott rombolás az ingatlanokbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-16 15:15:58
Az elmúlt másfél hónap szélsõséges idõjárása az eddigi legnagyobb károkat okozta az ingatlanokban. Eddig csaknem 150 ezer bejelentés érkezett, ...
a keletkezett károk összege elérheti a 30 milliárd forintot, egyedül Felsõzsolcán az egymilliárdot is meghaladja - hangzott el szerdán a Magyar Biztosítók Szövetségének sajtótájékoztatóján. A káresetek 96 százaléka lakossági ingatlanokban keletkezett. A magyarországi lakóingatlanoknak csak 72 százaléka van biztosítva, másfél év alatt 40 ezerrel csökkent a szerzõdések száma.

A május 11-ével kezdõdött szélsõséges idõjárás az eddigi legnagyobb károkat okozta a biztosított ingatlanokban: a négy hét alatt lehullott, nyolc balatonnyi vízmennyiség és viharok nyomán a biztosítókhoz eddig 148 ezer bejelentés érkezett, amelyek hétfõ délig 18,3 milliárd forintot már kifizettek, a végszámla értéke elérheti a 30 milliárd forintot - mondta szerdán sajtótájékoztatón Szabó Zoltán, a Mabisz lakásbizottságának elnöke. Az adatok szerint a káresetek 96 százaléka, csaknem 143 ezer a lakossági ingatlanokban esett. Egyedül Felsõzsolcán egymilliárdot meghaladó a kár.

A biztosítók rendkívüli intézkedéseket hoztak a természeti csapások láttán, mindenekelõtt az ügyfélszolgálatok megerõsítésével. Szabó Zoltán elmondta, hogy méltányosságból részben vagy egészben megtérítik a vakolatokban, szigetelésben és redõnyökben keletkezett károkat is.

Magyarországon egyébként nemzetközi összehasonlításban igen alacsony a biztosított lakások aránya: a négymilliónak mindössze 72 százaléka, vagyis 1,12 millió lakás nem reménykedhet kártérítésre, ha történik valami. A piac ráadásul zsugorodik, 2008 vége óta 40 ezer darabbal csökkent a lakásbiztosítások száma.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!