2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Elõzetesben a brutális apaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-14 10:08:59
Elõzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki vasárnap halálra verte gyermekét Dunaharasztiban.
A rendõrség még aznap õrizetbe vette, és vallomást is tett. A helyi gyermekjóléti szolgálat vezetõje az RTL Híradónak azt mondta, a gyermek magatartása zavaros volt, több évig vettek részt családterápián, de semmi nem utalt arra, hogy az apa bántalmazta volna a fiát. Ugyanezt mondták az iskolában is.

Többen kísérték a bilincsbe vert férfit, amikor a bíróságra érkezett. A tárgyalás közben kinn várakoztak a hozzátartozói. A bíróság végül elõzetes letartóztatásba helyezte.

„Elismerte a védencem, hogy bántalmazta a fiát” – mondta Csics Péter ügyvéd.

A 45 éves férfi házukban verte meg 11 éves kisfiát úgy, hogy az a kórházban belehalt sérüléseibe. A Blikk információi szerint állítólag azért bántalmazta a gyermeket, mert az hasba rúgta nevelõanyját. Az új asszony néhány éve él a férfival, miután felesége meghalt. A helyi gyermekjóléti szolgálat elõtt nem ismeretlen a család, évekkel ezelõtt, amikor édesanyja még élt, kezelték a kisfiút és családterápiára jártak.

„Magatartási problémák, és az anya krónikus betegségével kapcsolatos problémák adódtak, és ezért az óvoda jelzése alapján felvettük a kapcsolatot a családdal, a gondozás az 2006 év elejéig tartott és akkor megszûnt, mindenki úgy látta, hogy a probléma nem áll fenn tovább, ezért szûnt meg a gondozás” - Paréj Józsefné, a Dunaharaszti Gyermekjóléti és Családsegítõ Szolgálat vezetõje.

Közben a kisfiú édesanyja öngyilkos lett. Amikor iskolába akarták iratni, a helyi iskola nem akarta felvenni a problémás gyermeket.

Végül a soroksári iskolában találtak neki helyet.

Az igazgatónõ megmutatta a kisfiú osztálytermét, és azt, hogy hol ült. Azt mondta, kitûnõ tanuló volt, de kezdetben sok konfliktusa volt az osztálytársaival, idõnként verekedett. Tudták, hogy apja szigorúan fogja, de nem utalt rá semmi, hogy rendszeresen verte volna a gyermeket.

„A gyerek soha nem panaszkodott verésre, ha esetleg az osztályfõnök talált rajta egy kék foltot, rögtön azt mondta, hogy összeverekedett a testvéreivel, illetve boxedzésre járt, tehát behatárolhatatlan volt hol szerezte a sérüléseket. Õ soha nem panaszkodott arra, hogy otthon bármiféle verésnek vagy egyéb fegyelmezésnek lett volna kitéve” – mondta Szabóné Makra Ágnes, a Mikszáth Kálmán Általános Iskola igazgatója.

Az apát elmeorvosi vizsgálatnak is alávetik majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!