2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Nem cikáznak gépek a Duna felettForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-14 10:19:26
Nem lesz Red Bull Air Race augusztus 19-én és 20-án Budapesten. A Nemzeti Közlekedési Hatóság nem adott légtérhasználati engedélyt Budapest fölé, ...
mert szerintük a verseny túl nagy kockázatot jelent. A jövõ nemzedékek ombudsmanja szerint pedig túl hangosak a gépek. A Red Bull törölte a versenynaptárból az idei futamot, de jövõre, az ígéretek szerint, ismét rendeznének versenyt Budapest fölött.

A Lánchíd közelében húzott el Besenyei Péter gépe a Red Bull tavalyi versenyén. Többek között az ilyen helyzetek miatt tartja túl veszélyesnek a futamot a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Ezért nem adtak engedélyt az idei futamra, holott eddig hatszor már engedélyezték.

A hatóság illetékesei nem nyilatkoztak, így nem lehet tudni, mi változott. Közleményükben csak annyit írtak: a rendezvény szerintük túl nagy kockázatot jelentene. Egy légi baleset Budapest belvárosában kiszámíthatatlan következményekkel járna.
Hétfõn a jövõ nemzedékek ombudsmanja is tiltakozott a zaj miatt.

„A futam betartotta a Nemzeti Közlekedési Hatóság által elõírt 65 decibeles határértéket, de szerintük 55 decibelt kellene tartani” – mondta Babai-Belánszky Tamás, a Jövõ Nemzedék Országgyûlési Biztosának jogi fõosztályának vezetõje.

A hivatal szerint ugyanis a verseny nem közlekedési, hanem szabadidõs rendezvény, ott pedig 55 decibel a határérték.

A Red Bull Air Race szervezõi bejelentették, törlik a budapesti futamot. Azt írták, hogy az elmúlt hat év sikeres és biztonságos budapesti versenyei után nehéz döntést hoztak. A portugál futam törlésének múlt heti bejelentése után érthetõen csalódottak és minden erõfeszítésükkel azon lesznek, hogy 2011- ben ismét helyet adjon Budapest a világbajnoki futamnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!