2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Izzott a levegõ a ParlamentbenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-20 10:30:59
Parázs vita alakult ki a Parlamentben a hiteltárgyalás félbeszakadásáról, és a kialakult helyzetrõl.
Az MSZP szerint a Fidesz felelõtlenül politizál, a Fidesz szerint pusztán nyomásgyakorlás zajlik a forint körül, amelynek az MSZP is részese. A kormány szerint azért küzdenek, hogy ne legyenek megszorítások.

A CNBC amerikai gazdasági hírtelevízió hétfõn egész nap Magyarországról, a gazdaság állapotáról tudósított a Parlament épülete elõl.

Közben az ülésteremben parázs vita folyt a félbeszakadt tárgyalásról. Az MSZP frakcióvezetõje a kormányt bírálta, amiért az szerinte felelõtlenül politizál.

„Sikerült hat héten belül, 42 napon belül kétszer bedönteni a forintot. És zuhanórepülésbe küldeni a magyar valutát” – mondta Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetõje.

Folyamatosan bekiabálások kísérték Mesterházy Attila felszólalását.

„Folytatom, ha a parlamentben a kétharmados többség hagyja, hogy szóljunk” – mondta Mesterházy Attila.

A kormány megismételte, hogy a valutaalap és az Európai Unió kérése ellenére sem hajlandóak megszorításokra a bankadó bevezetése helyett. A Fidesz frakcióvezetõje szerint az MSZP - az ország helyett a Nemzetközi Valutaalapot támogatja.

„Ami a forint körül zajlik, az világos és egyértelmû nyomásgyakorlás. Szégyen, hogy ön beállt a nyomásgyakorlók körébe és a Parlament keretei között próbál nyomást gyakorolni” – mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetõje.

A Lehet Más a Politika ötpárti egyeztetést szeretne a tárgyalásokról. Szerintük ugyanis a kormány mostani tárgyalási stratégiája alkalmatlan. A Jobbik szerint nem kell ragaszkodni az IMF hitelhez, szerintük - ahogy fogalmaznak - azon túl is van élet.

Az még kérdés, hogy mikor folytatódnak a tárgyalások a kormány, a valutaalap és az Európai Unió között. De az már biztos, hogy a két szervezet által kifogásolt bankadóról csütörtökön szavaz majd a Parlament.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!