2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Vakáció elõtti nagyüzem a ParlamentbenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-22 20:33:27
A nyári rendkívüli ülésszak utolsó napját tartja csütörtökön az Országgyûlés.
A képviselõk új házelnököt és alkotmánybírákat választanak. A parlament várhatóan 14 törvényt alkot, illetve módosít, így például szavaznak a kormány gazdasági csomagjáról, a médiatörvényrõl és a közjogi méltóságok juttatásairól is. A parlament várhatóan az alkotmányt is módosítja.

Az Országgyûlés - titkos szavazással - csütörtökön választja meg a parlament új elnökét és két új alkotmánybírát. Ugyancsak csütörtökön szavaznak a képviselõk az Országos Választási Bizottság tagjairól és a Független Rendészeti Panasztestület egy tagjáról is.

A rendkívüli ülésszak zárónapján számos törvényt alkot, illetve módosít a parlament, így várhatóan módosítják egyebek mellett a sporttal összefüggõ egyes törvényeket, az idei költségvetést, a kis- és középvállalkozások támogatásáról szóló törvényt, a Nemzeti Földalapról és a közbeszerzésekrõl szóló törvényeket. Döntés születhet a kormány gazdasági csomagjáról és az alkotmány módosításáról is. Várhatóan határozat születik majd a Nemzeti Összetartozás Napja, vagyis a trianoni évforduló iskolai emléknappá nyilvánításáról, de dönthetnek a médiatörvényrõl is.

Az Országgyûlés nyári szünet elõtti utolsó ülésén napirend elõtt felszólal Orbán Viktor miniszterelnök. Az õszi, rendes plenáris ülésszak a tervek szerint szeptember 13-án kezdõdik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!