2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Jótékonysági tekerés a Balaton körülForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-02 15:25:21
A túrára várnak mindenkit, hiszen a táv letekerése egy közepes fizikai állapotú embernek nem okoz gondot.
Már az indulás elõtt körülbelül 600 ezer forint gyûlt össze az elõzetes adományokból, de még várják a bringások és az adakozók felajánlásait.

Szombaton délelõtt indul Siófokról az idei jótékonysági bringatúra. A start kilenc órakor lesz a víztoronytól, ezért érdemes már nyolc óra körül odaérni - mondta el a Független Hírügynökségnek Fazekas-Ruck Levente, a rendezvény egyik szervezõje. Idén a balesetekben megsérült gyerekeknek, életkörülményeik javításáért gyûjtenek. A kisebb-nagyobb felajánlásokat várják a túrán résztvevõ biciklisektõl, illetve mindenkitõl, aki szeretne adakozni.

Eddig egyébként már körülbelül 600 ezer forint gyûlt össze. 200 ezer forintot ajánlott fel például hét ismert hazai borászat, illetve a parlamenti pártok is adakoztak, képviselõik valószínûleg kerékpárra is ülnek - mondta Fazekas-Ruck Levente. Emellett kortárs képzõmûvészek is segítenek: alkotásaikat ajánlották fel a gyerekek megsegítésére. A mûveket a www.adventart.hu internetes oldalon lehet megtalálni.

A kétnapos túra egy közepes fizikai állapotú embernek nem okoz gondot, így bárki mehet - hangsúlyozta a szervezõ. Fazekas-Ruck Levente példaként említette, hogy azok a vak- és gyengénlátó gyerekek is részt vesznek a bringatúrán, akiknek tavaly gyûjtöttek. Akkor egyébként 1,5 millió forint értékben tudtak vásárolni tandem-kerékpárokat.

A bringatúra menetrendjérõl a www.bringato.hu honlapon lehet olvasni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!