2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Mit eszünk a fiatalabb férfiakon?Forrás: nana.hu
Utolsó módosítás: 2010-08-05 10:42:32
Amerikában a 40 és 65 közötti nõk egyharmada náluk jóval fiatalabb férfival randizik, vagy él párkapcsolatban. Az Ashton-Demi szindróma ma már se nem ciki, se nem annyira kivételes. Mitõl mûködnek az ilyen kapcsolatok?

Nem arra gondolok, amikor az ember lánya húsz éves, és egy tinédzser csapja neki a szelet. Mondom, férfiak. De egy bizonyos kor után valahogy, mintha egyrészt elfogyna az ember saját korosztálya, másrészt egyszerûen beindulnak rá a fiatalabbak.

Nóri rendre kapta a leveleket egy társkeresõoldalon a 8-10 évvel fiatalabb pasiktól. És mivel negyven felé az ember már nem annyira kezdõ az élet dolgait illetõen, szépen, udvariasan elhárította õket. Mígnem a való világban akadt bele egy olyan férfiba, aki szintén rávert egy tízest – mínuszban. Gondolta, a pasi túl jó ahhoz, hogy kihagyja, még ha tudja is, hogy ebbõl semmi komoly nem származhat. Ennek 4 hónapja, és az ember azóta sem tágít. Odavan Nóriért, szemmel láthatóan. És a „semmi komoly” valójában csak Nóri fejében létezik, a fiúéban egyáltalán nem.

Egy másik ismerõsöm most készül hozzámenni kilenc évvel fiatalabb párjához. Egy éve vannak együtt, és határozottan közös jövõt terveznek. Még azt sem lehet mondani, hogy nem látszik rajtuk a korkülönbség, mert de. Ugyanakkor ez a környezetükben a világon senkit nem zavar, õket pedig fõleg nem. És még sorolhatnám, hiszen valahogy mintha egyre többen járnának hasonló cipõben.

A "kell" és a "szabad"

Attól még, hogy ez a kivétel, és nem a sikeres kapcsolatok klasszikus receptje, felmerül a kérdés: mitõl jó egy férfinak az idõsebb nõ? A szkeptikusok rögtön rávághatják, hogy biztosan a kialakult élete, az anyagi biztonsága vonzza. És természetesen benne van a pakliban, hogy tíz év múlva már kifejezetten vágyni fog egy fiatalabb nõre. Aztán itt a család kérdése: mi van, ha nem éri be a „megörökölt” gyerekekkel? Mi van, ha sajátra vágyik?

Ezek teljesen legitim felvetések, ugyanakkor egy normális nõ képes ezekkel számolni – leginkább a megismerkedéskor. Mindig lesznek cukros nénik, és mindig lesznek õszintétlen párkapcsolatok a korkülönbségtõl teljesen függetlenül. Ami inkább nehezíti a helyzetet, az a társadalmi "így kell". Megtanultuk, hogy ideálisan 2-5 év a korkülönbség a férfi javára. Ha valaki húsz évvel idõsebb férfit szeret, az már gyanús. Ha a nõ szemmel láthatóan idõsebb, az megint gyanús. Spekulációk, rosszindulat, hitetlenkedés és "jó tanácsok" pedig szép számmal érkeznek a környezetbõl. Így sokan a társadalmi elvárásoktól tartva esélyt sem adnak maguknak – és a másiknak.

Márpedig jó is lehet

De nézzük meg, mi lehet jó ebben a felállásban. Egyrészt a nõnek nyilván fincsi a dolog, hiszen nem mindegy, hogy az a nyolc-tíz év pluszban vagy mínuszban karolja õt át – például a hálószobában. Egy bõ harmincas nõ már sokkal inkább tisztában van azzal, mit akar, és ez a szexben kifejezetten megnyilvánul. Adjuk ehhez hozzá azt a tényt, hogy bár a nõk sokkal rosszabb helyzetben vannak az öregedés külsõ jeleit illetõen, egy férfi a szexuális teljesítményében érzi meg különösen az idõ múlását. Épp hogy rájönnének, hogy is kell ezt igazán jól csinálni, már elkezdi cserben hagyni õket a fizikumuk…

Nem mellékes tény az sem, hogy a fiatalabb szingli férfiak zöme még nincs túl a családalapításon és az azt követõ váláson. És önmagában az a tény, hogy nem kell az ex-család felé fennálló érzelmi, anyagi és egyéb területen jelen levõ kötõdésekkel is megbirkózni, jóval egyszerûbbé teszi az életet, de legalább is a kapcsolatot.

Figyelembe kell venni azt is, hogy sok férfinak megkönnyebbülés, hogy nem kell erejét megfeszítve kidolgoznia a lelkét is azért, hogy a családjának biztosítsa mindazt, ami jár nekik – hiszen ez általában már megvan. Amikor egy nõ fiatalabb férfival kezd komoly kapcsolatba, pontosan tudja, mit várhat tõle, és mit nem. És valószínûleg pontosan arra van szüksége, amit õ nyújtani tud. A spontaneitás, az energia, az együtt töltött idõ feszültségektõl, elvárásoktól mentes minõsége, egyszerûen az élet élvezete az, ami ezeket a kapcsolatokat mûködtetni szokta.

Vannak férfiak, akiknek nem arra van igényük, hogy egy édes, aranyos lánykával osszák meg az életüket, aki tõlük tanulja meg az élet dolgait, és aki mindenben támaszkodik rájuk (nem mintha ezzel bármi baj lenne). Vannak, akiknek sokkal nagyobb szükségük van egy olyan társra, aki szellemileg, életfelfogásban, és a tapasztalatait tekintve túl van már több fázison, és valamivel bölcsebben, nyugodtabban, õszíintébben szemléli az életet. Ettõl még lehet nõ a nõ és férfi a férfi. De az a nõ, aki tisztában van önmagával (ami kevés huszonévesrõl mondható el), felüdülés lehet egy férfinak. Kicsivel több ránc ide vagy oda.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!