2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
PontelszámolásForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-05 10:55:55
42 ponttal kevesebbrõl értesítették, mint amennyit korábban kiszámolt egy Szlovákiában érettségizett fiú.
A Felvételi Iroda munkatársai azt javasolják a diákoknak, hogy az összes vitatott kérdésben írjanak fellebbezést.

Révkomáromban érettségizett idén Levente, de magyar egyetemen szeretne továbbtanulni. Úgy számolt a kitûnõ magyar, szlovák, történelem és emelt szintû angol érettségije és a nyelvvizsgája miatt 450 pontot kell kapnia. Július 15-én azonban 408 pontról értesítették Magyarországról. Félve várta a ponthúzás napját, amikor kiderült, ez a pontszám kevés és nem veszik fel a kiszemelt egyetemre.

"Amikor felhívtam az ügyfélszolgálatot, azt mondták egy teljesen újfajta és bonyolult számítási rendszer érvényes ránk és ez alapján a történelemre megkaptam a 100%-ot, viszont angolból, magyarból és szlovákból lerontották a szóbeli jegyem 4-esre és csak 79%-ot kaptam rá, illetve angol érettségimet nem fogadták el emelt szintûnek, azt is középszintûnek számították"- írta Levente az RTL Híreknek.

Megkerestük az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft-t, ide futnak be az egyetemi és fõiskolai jelentkezések. Az információs vonalon kérdésünkre elmondták, hogy valóban más szabályok szerint számítják ki a külföldön érettségizett diákok pontjait, a honlapon pedig minden információ megtalálható. Ezért is találták ki az úgynevezett pont-kalkulátort.

Az ügyintézõ ugyanakkor nem zárta ki, hogy hiba történhetett. Ezért arra biztatja hozzá hasonló diákokat, hogy éljenek a fellebbezés lehetõségével. Erre augusztus 16-ig van lehetõségük. A www.felvi.hu internetes oldalról letölthetõ a jogorvoslati kérelemhez szükséges formanyomtatvány.

Az Educatio Kft-nél egy másik idõpontra is felhívták a diákok figyelmét, méghozzá a pótfelvételi határidejére. Augusztus 10-ig postára kell adni jelentkezéseket. Tudni kell azonban, hogy itt már csak egy helyet lehet megjelölni és a szakok mindegyike költségtérítéses formában indul.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!