2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nem lesz gázáremelésForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-16 12:40:27
Nem emelkedik idén a gáz ára tovább. Ezt ígéri a kormány. Azt viszont még nem lehet tudni, hogy mi lesz a távfûtés árával. Arról ugyanis az önkormányzatok döntenek.

A lábosra fedõ kerül, úgy gyorsabban felforr a víz. A Vasas házaspár mindennel spórol, a gázzal is.

A gázszámla miatt a kormány tervei szerint nem kell jobban spórolni. Idén ugyanis már valószínûleg nem emelkedik tovább a gáz ára. Most átlagosan 125 forintot kell fizetni egy köbméterért alapdíj nélkül.

A kormány több hónapja egyeztet a szolgáltatókkal arról, hogyan lehet elkerülni az áremelést. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint például úgy, hogy a szolgáltatók csökkentik a költségeiket.

„A kihasználatlan irodákat ne kelljen fenntartaniuk, mert így is lehet csökkenteni a költségeiket. Vagy a nem fizetõ ügyfeleknél adott esetben ne 90 nap, hanem 45 nap után lehessen kikapcsolni a gázt, tehát hogy ne növekedjenek a kintlévõségeik. Ezek akceptálható kérések” – mondta Völner Pál.

A gázszolgáltatók ma még nem akartak nyilatkozni errõl, mert szerintük még tartanak az egyeztetések. Azt sem lehet tudni, hogy mi lesz a távfûtés árával. Errõl ugyanis az önkormányzatok döntenek, és nem a kormány.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!