2024. április 19. Péntek, Emma.
 
10 éves gyerekek készültek nemi erõszakraForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-19 11:40:37
Három év felügyelet alá helyezett a bíróság szerdán két 11 éves fiút, akik tavaly meg akartak erõszakolni egy nyolc éves kislányt Nagy-Britanniában.
Valószínûleg õk a legfiatalabbak a szigetország történetében, akik bekerülnek a szexuális bûnözõk nyilvántartásába.

A gyerekek - akik nevét nem hozták nyilvánosságra - tavaly októberben együtt „játszottak” Hayes-ben, amikor az eset történt. Az ügyészség szerint az akkor még 10 éves fiúk olyan lakhelyük közelében lévõ helyekre vitték a lányt, ahol „biztosak lehettek benne, hogy senki sem látja meg õket”, és többször bántalmazták. Az édesanyja elmondta, egy telken bukkant kislányára a fiúk társaságában, miután egy másik gyerek szólt neki, hogy a fiúk bántják õt.

A fiúk tagadták, hogy megtámadták a kislányt, míg ügyvédjük szerint mindössze csintalanságról, játékról volt szó. A bíró az ítélet indoklásában azonban más véleményen volt. „Nem tudom elfogadni, hogy ami történt, az csak játék volt, de azt igen, hogy nem voltak tudatában, hogy amit tesznek, milyen súlyos dolog” - mondta John Saunders. A bíró szerint a börtön ellentétes hatást váltana ki a gyerekeknél. „Segíteni kell nekik, hogy felfogják tettük súlyosságát. Erre a legjobb mód, ha képzett szociális munkás segítségét kapják” - tette hozzá Saunders. A bíróság végül nemi erõszak kísérletében bûnösnek találta a fiúkat, de a nemi erõszak vádja alól felmentette õket, és három éves felügyelet alá helyezte a gyerekeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!