2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Járókelõkre tüzelt az ámokfutóForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-31 09:26:10
Nyolc ember halt meg a szlovák fõvárosban egy hétfõ délelõtti lövöldözésben. Egy 50 év körüli férfi kezdett el lövöldözni Pozsony Dévényfalu városrészében, ...
az egyik tömbház lakásában. Ott öt nõt és egy férfit lõtt le, a lépcsõház bejáratánál pedig megölt még egy férfit. A lövöldözõ ezután önmagával is végzett, de elõtte még a rendõrökkel vívott tûzharcban több embert megsebesített, köztük egy 3 éves gyereket.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának beszámolója az elsõ sajtóhírekrõl>>>

Felvételek a tragédia színterérõl>>>


A hatodik áldozatot látta meg elõször az ámokfutó, amikor kilépett az utcára. Abban a pillanatban érkeztek meg a szlovák rendõrök. A férfi ezután már nem célzott, vaktában kezdett lövöldözni az utcán.

„Kimentem az erkélyre és azt láttam, hogy az utcán egy férfi áll és összevissza lövöldözik” - ezt meséli a szemtanú.

Egy golyó a közeli ház erkélyén talált el egy ott lakó nõt, aki azonnal meghalt. Csak órákkal késõbb találták meg a holttestét. Összesen 15 embert sebesített meg. Köztük egy 3 éves kisgyereket, õt egy épület aljába vitték, amíg a mentõk megérkeztek. A lövedékek fejen találtak egy rendõrt is. Miután a kommandósok körbekerítették a férfit, látva, hogy nincs hova menekülnie, öngyilkos lett.

Csak akkor derült ki, mekkora mészárlást rendezett, amikor a kommandósok bementek az épületbe. Négy nõt és egy férfit végzett ki egy engedély nélkül tartott 58-as típusú gépkarabéllyal. A lakók ennek a hangját hallották és ezért hívták a rendõröket.

Az elsõ hírek arról szóltak, hogy egy drog hatása alatt álló tinédzser lövöldözik, de a szlovák rendõrkapitány közölte: egy 50 év körüli férfirõl van szó. Jaroslav Spisiak beszélt arról is, hogy az áldozatok között rokoni kapcsolat volt. De hogy pontosan ki volt az ámokfutó és miért kezdett lövöldözni, arról a rendõrség nem mondott semmit, ezt még vizsgálják. Két másik fegyvert is találtak nála.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!