2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Újabb gyanúsítás Hagyó Miklós ellenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-31 12:03:39
Újabb bûncselekménnyel gyanúsította meg az ügyészség Hagyó Miklóst hétfõn. A volt fõpolgármester-helyettes a gyanú szerint arra utasította Balogh Zsoltot, ...
a BKV volt megbízott vezérigazgatóját, hogy évente 15 millió forintot adjon neki. Hagyó tagadta az ellene felhozottakat.

Hagyó Miklóst márciusban vették õrizetbe a rendõrök, mert a gyanú szerint arra vette rá a BKV egyes vezetõit, hogy indokolatlan és szükségtelen szerzõdéseket kössenek. Emellett felmerült a gyanú, hogy egy cég rajta keresztül jutott jogtalanul 40 millió forinthoz, mivel a volt szocialista fõpolgármester-helyettes nyomására a BKV igazolt egy el nem végzett munkát. Ezen felül azzal is gyanúsítják, hogy arra utasította a BKV Zrt. vezetõit, hogy egy tanácsadó céggel szerzõdést kössenek egy tanulmány elkészítésére. Ezt a közlekedési társaság ki is fizette, pedig ezt az összeget Hagyónak kellett volna rendeznie a fõpolgármesteri hivatal által biztosított költségkeretébõl. Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bûnszervezetben elkövetett hûtlen kezelés miatt indult nyomozás.

Hagyó Miklóst hétfõn újabb bûncselekménnyel gyanúsította az ügyészség: a volt fõpolgármester helyettesnek már zsarolás miatt is felelnie kell. Eszerint hivatali helyzetével visszaélve 2008. márciusában arra utasította Balogh Zsoltot, a BKV Zrt. megbízott vezérigazgatóját, hogy évente 15 millió forintot adjon át neki. Hogy nyomatékosítsa követelését, "kilátásba helyezte", hogy ellehetetleníteni Baloghot egy kft számára 2007 decemberében szabálytalanul kiállított teljesítés-igazolással, amelyet egyébként õ maga állíttatott ki.

A Központi Nyomozó Fõügyészség szerint Balogh Zsolt 2008-ban és 2009-ben is 15-15 millió forintot juttatott el Hagyó Miklóshoz. Az egykori fõpolgármester-helyettes panasszal élt a gyanúsítás ellen, vallomásában pedig tagadta az ellene felhozottakat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!