2021. december 7. Kedd, Ambrus.
 
Központba kerültek a falunapokForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2010-11-24 14:41:00
A falunap volt a központi témája annak a közmûvelõdési szakmai napnak, melyet a Népmûvelõk Hajdú- Bihar megyei Egyesülete és a debreceni Méliusz Juhász Péter Megyei Mûvelõdési Központ szervezett Földesen a Karácsony Sándor Általános Mûvelõdési Központban.

A november 23-án összegyûlt szakemberek könyvbemutatón ismerhették meg G. Furulyás Katalin  Falunapok címû módszertani kiadványát, melyben hét éven keresztül tizenkilenc település falunapjain megfigyelt és összegyûjtött tapasztalatait osztotta meg az olvasókkal. A Magyar Mûvelõdési Intézet és Képzõmûvészeti Lektorátusának tudományos kutató munkatársa meghatározta a falunapok kulturális értékét a helyi társadalmak életében. A szerzõ látványos elõadással, vetítéssel szemléltette mindazokat, amiket a kutatómunkája során megfigyelt. A jelenlévõk kérdéseket intézhettek G. Furulyás Katalinhoz, majd Tóth Sándor, a csökmõi Faluház munkatársa mintegy ellenpéldaként mutatta be a  hagyományokon alapuló, belépõdíjas, színvonalas Sárkány-napot. Végezetül Balázsiné Bíró Valéria mutatta be a földesi falunap  szervezésének és megvalósításának mozzanatait.
A szakmai találkozó kötetlen beszélgetéssel folytatódott, miközben a vendéglátók földesi finomságokat tálaltak a megjelentek elé.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!