2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nyúlgát védi MezõsastForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-12-08 17:00:57
Hajdú-Bihar négy településén rendeltek el III. fokú belvízvédelmi készültséget. Mezõsason nyúlgátat építettek.

Továbbra is rendkívüli belvíz kialakulására számít a vízügyi ágazat; ha a lehulló esõ és hó mennyisége nem változik, tavaszra az 1999-2000-es nagy belvizet is meghaladó elöntésre kell számítani - közölte az Országos Mûszaki Irányító Törzs. Jelenleg mintegy 2860 négyzetkilométernyi területet borít belvíz az országban, ebbõl 1600 négyzetkilométernyi vetésterület. A közlemény szerint a tizenkét vízügyi igazgatóságból tizenegy területén kellett készültséget elrendelni. Hatvanhat szakaszon van érvényben belvízvédelmi készültség, ebbõl 10szakaszon elsõ fokon, 37 szakaszon másod fokon, illetve tizenkilenc szakaszon, a Zala, a Kis-Balaton, a Hortobágy-Berettyó, az alsó Tisza és a Körösök mentén harmad fokon védekeznek.

Hajdú-Bihar megyében 12 településen elsõ fokú a készültség, 16 helyen másodfokú, négy településen - Bárándon, Földesen, Furtán és Mezõsason – pedig harmad fokú. Rendkívüli készültséget még sehol nem kellett elrendelni.

A Debreceni Vízügyi Igazgatóság Mezõsas védelme érdekében egész éjszaka nyúlgátat épített, valamint megkezdik a Kutas fõcsatorna gaztalanítását, a lefolyások javítása érdekében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!