2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Ez ám a gázkabaré – a hajdú-bihariak nem járnak jobbanForrás: dehir
Utolsó módosítás: 2011-01-16 11:12:11
Csütörtök reggeltõl a budapesti Fõgáz látja el földgázzal a térségben az Emfesz Kft. (gas.hu) ügyfeleit, a Tigáz pedig a Fõgáz területén szolgáltat. A hajdú-bihariak így nem járnak igazán jól.

Január 5-én határozatában 90 napra felfüggesztette a Magyar Energia Hivatal az adósságai miatt ellehetetlenült Emfesz Kft. (gas.hu) földgáz-kereskedelmi mûködési engedélyét.

Hogy a fogyasztók ne maradjanak gázellátás nélkül, a Magyar Energia Hivatal ajánlatot kért a szolgáltatóktól a felszabadult területek ellátására. A beérkezõ ajánlatok és a versenytárgyalás eredményeként a Tigáz szolgáltatási területén a hivatal a Fõgáz ajánlatát találta a legjobbnak, így január 13-ától reggel 6 órától a Fõgáz szolgáltatja a gázt a térségben az emfeszeseknek a következõ 90 napban.

Az ügy pikantériája, hogy a Fõgáz ajánlatot tett saját területén felszabaduló Emfesz-fogyasztók ellátására is, ám ott meg a Tigáz nyert. Azaz az a furcsa helyzet állt elõ, hogy a Tigáz területén a Fõgáztól, a Fõgáz területén pedig a Tigáztól kapják a gázt az emfeszesek.

A cég ügyfelei egyébként nem járnak rosszul, többet ugyanis nem kell fizetniük. Ennek oka, hogy a Fõgáz és a Tigáz árversenybe kezdett. A hajdú-bihariak akár a nyertesei is lehettek volna a versenynek, a Tigáz ugyanis az egyébként is olcsó gázt kínáló Emfesz áránál is kedvezményesebben szolgáltat a cég ügyfeleinek. A Fõgáz viszont csak ugyanazon az áron.

Mivel a Tigáz területén, így Hajdú-Biharban is a Fõgáz nyert, a megyében élõ Emfesz-ügyfelek nem járnak jobban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!