2024. április 23. Kedd, Béla.
 
NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓLForrás: B.Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2009-01-15 10:47:43
JÓZANUL - Úgy látom, hogy a dinoszauruszok óta még sok-sok minden kipusztult ebbõl a világból. Manapság már mintha maga az EMBER is kihaló félben lenne.

Nem tévedésbõl írtam nagybetûvel az ember szót, az elõzõ mondatban. Ugyanis nem fizikailag gondoltam itt a kihalásra, bár ha így haladunk, lehet, hogy sikerül majd teljesen kiirtanunk magunkat a Földrõl. Az ember, mint emberséges élõlény van kiveszõben. A pénz, a karrier, a jómód utáni hajsza jó táptalaj a csalásnak, hazugságnak, az egymás eltiprásának, a másik megalázásának, a családok szétrobbantásának, a valós értékek semmibe vételének. Ennek esnek áldozatul a gyerekek is.

Mert mikor merte volna megtenni egy tizen- vagy huszonéves lány mondjuk hetven-nyolcvan évvel ezelõtt, hogy egy szórakozóhelyen csacsi részegre igya magát? - Megölte volna a szégyen. És nem csak maga miatt, de a szülei miatt is, akiket tisztelt. Manapság pedig már ez a sikk. Nem arról beszélgetnek, hogy milyen jót táncoltak egy buliban, hanem hogy mennyire berúgtak. Sõt! Aggódó, a diákjaik sorsát szívükön viselõ tanároktól hallottam, hogy hetedik-nyolcadik osztályos lányok már iskola idõben büszkén tervezgették, milyen totál részegre fogják inni magukat majd a szünetben. Persze a szülõ és a tanár intõ szava nem számít, hiszen "hülye mindkettõ!" A haverok, a barátnõk szemében pedig az a menõ csaj, aki a diszkóba nem táncolni, hanem vedelni jár. Aztán kitámolyogva az utcára, hányadékkal öntözi meg az útszéli bokrot, majd pedig reggel kijózanodva azt sem tudja, hány fiúval és mit csinált. A fiúk, férfiak egy része persze örül az ilyesminek, hiszen nem kell feleslegesen udvarolgatni, hanem egybõl a lényegre térhetnek. Másnap pedig magyarázkodni sem kell, mert a másik fél semmire nem emlékszik. Így aztán olyan lányt is megkaphatnak, aki józanon szóba sem állna velük.

Nekem ez furcsa, mert még a mi diszkós korszakunk sem az ivásról szólt. Józanon is jól tudtuk érezni magunkat bármikor. A társaság volt a lényeg.

Lehet persze egymásra mutogatni, hogy ki is a felelõs a gyökeres változásért: a szülõ, a tanár, a szórakozóhely dolgozói, vagy egyszerûen csak a felelõtlen fiatalok. De itt sokkal összetettebb problémáról van szó. Valahol az idõk során elveszett az egymás iránti tisztelet és felelõsség. A gyerekek tisztelet nélkül nem hallgatnak a nekik jót akaró felnõttekre, a baráti társaságok pedig egymás iránti felelõsség nélkül sodródnak a veszélyes dolgokba. Csak a következményekkel nem számol senki.

Hozzászólások
Beküldte: Szabadság (2009-01-15 10:10:45)

Minden szülõnek tudni kellene, mit lehet és mit nem a gyerekének!!!

Beküldte: Ildikó (2009-01-14 16:48:40)

Teljes mértékben egyet értek az íróval!!!!! Ezt tapasztalom én is! Nem tudok huszas éveim elején felmenni a helyi szórakozó helyekre mert ott 12-14 éves kis lányok éppen játszák a nagymenõ csajt. És persze ez tetszik is a fiúknak! De vajon ilyen feleségre vágynak? Szerintem késõbb az ilyen csajokra rá se hederítenek!

Az ivásról meg annyit, hogy én ha egész este csak rostost iszom is nagyon jól érzem magam, ja és még a gyomrom se teszem tönkre!!!!

Nagyon jó a téma!!!!

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!