2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Szeretethíd az újfalui reformátusoknál isForrás: murakoziistvan.hu
Utolsó módosítás: 2011-05-23 11:48:48
Majláth József református lelkész szervezésében, Berettyóújfalu is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat által meghirdetett Kárpát-medencei református napokhoz.

A szombaton megrendezett önkéntes napon a Toldi Miklós Református Általános Iskola udvarán gyülekeztek a hívek, akik elõtt Ferenczi Árpád lelkész tartott áhítatot. A lelkész kiemelte: a szeretethíd megrendezésének célja, hogy ne legyen láthatatlan, arctalan az, aki arcát a kereszténységhez adja. A cselekedetek pedig hozzátartoznak az emberi élethez, hiszen a hit halott a cselekedetek nélkül – húzta alá, hozzátéve, van kiért, miért cselekednünk: családunkért, embertársainkért, ezért a városért.

Muraközi István polgármester örömmel nyugtázta, hogy évrõl évre többen jelennek meg a szeretethíd jegyében, s ez azt jelenti, sokan és sokat akarnak tenni városukért. Az összefogás már tavaly is megnyilvánult – utalt a borsodi árvíz kapcsán  létrejött megmozdulásra. – Külön öröm látni, hogy nemcsak a református hívek, hanem magánszemélyek, civil szervezetek és a pártok is megmozdultak annak érdekében, hogy a város napjához közeledve megszépüljön a település.

A több mint kétszáz önkéntes több csoportban igyekezett tenni a város érdekében, a szeretet jegyében. Így volt virágültetés a Kálvin téren, betegek étkeztetése a Gróf Tisza István Kórház krónikus osztályán, szemétszedés a lakótelepeken, a Népligetben, a mûvelõdési központ udvarán, a strand, a posta és a piac környékén, illetve kerítésfestés a Barcsay-kertben.

A munka végeztével megtekintették a Kihívással Élõk Nappali Intézménye gondozottainak mûsorát, majd az önkéntes nap minden résztvevõje közös ebédet fogyasztott el az iskola ebédlõjében.

Nyírõ Gizella

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!