2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓLForrás: B.Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2009-01-22 16:01:15
Címkék: Blog, sírkõ, lopás
  TOLVAJNAK MÁR A SÍRKÕ SE SZENT - Elképesztõ hírekrõl számolt be egyik ismerõsöm ma délután. Arról, hogy Komádiban lopják a sírköveket a temetõbõl. Hát, ez aztán már mindennek a teteje, gondolhatják a jó ízlésû emberek. Ám úgy látszik, vannak, akikbõl a pénz utáni legyõzhetetlen vágy kiölt minden jó érzést. Õk már nem csak az élõket, de a holtakat sem restek meglopni.

Ismerõsöm elmesélte, hogy elhunyt szerettük sírhelyérõl valaki szakszerûen levágta a fekete márvány sírkövet. S mint tudomása van róla, nem velük történt meg elõször ez az eset. A komádi temetõbõl már korábban is vittek el sírkövet, ami érdekes módon szintén fekete márvány volt. Bizonyára nem véletlenül.

Nos, a történet mindenképpen elgondolkodtató. Mert tegyük fel, hogy anyagilag nehéz helyzetben lévõ, a lelkiismereti kérdésekre nem sokat adó személy az elkövetõ, aki társaival együtt ezt a módját választotta a pénzszerzésnek. (Mert ugyebár a józan ész azt diktálja, hogy egy márványkõvel senki sem boldogul egyedül.) Az éjszaka leple alatt elvégzik ezt a könnyûnek egyáltalán nem mondható mûveletet, aztán elviszik egy sírköveshez eladni a márványt. A sírköves gondolom örül, hogy potom pénzért hozzájuthat az anyaghoz, amiért õ a megrendelõktõl természetesen elkéri majd a rendes árat. Épp ezért úgy tesz, mintha nem lenne tudomása arról, hogy lopott anyagot vásárolt meg holmi tolvajbandától.

Ennél már talán csak az a még felháborítóbb, ha esetleg épp a sírköves bízott meg valakit azzal, hogy szerezzen számára sírkövet, amit õ majd lecsiszol, és máris újra hasznosíthat. Így lesz a kis befektetésbõl nagy haszon ebben a nehéz gazdasági helyzetben.



Hozzászólások
Beküldte: Kati (2009-01-23 16:46:10)

Tényleg felháborító! Hol van már az emberi méltóság... Én még azon is nagyon felháborodtam, hogy falunkban tyúkot, disznót, disznótorst lopnak. Tényleg nehéz idõket élünk, de ezt nem lenne szabad megengedni magunknak. Mégiscsak emberek lennénk, nem?

Beküldte: Ildikó (2009-01-22 16:28:22)

Ez már felháborító! Akkor inkább a táblákat lopják! De a sírköveket! Elmebeteg mind!!!!!!!!

Beküldte: Lilaköd (2009-01-22 16:04:53)

Amindenit! Törném el a kezét mindegyiknek, amelyik ilyet csinál.

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!