2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Két rendbeli lopás kísérlete BerettyóújfalubanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-08-05 06:13:12
Vasárnap a hajnali órákban állampolgári bejelentés alapján került elfogásra az a berettyóújfalui fiatalember, aki egy belvárosi telephelyrõl kísérelt meg eltulajdonítani szerszámgépeket, valamint egy a telephelyen parkoló kis tehergépkocsit.

Vasárnap a hajnali órákban állampolgári bejelentés alapján került elfogásra az a berettyóújfalui fiatalember, aki egy belvárosi telephelyrõl kísérelt meg eltulajdonítani szerszámgépeket, valamint egy a telephelyen parkoló kis tehergépkocsit. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a férfi cselekményét megelõzõen, de még az éjszaka folyamán egy berettyóújfalui idõs hölgy házába ablakbetörés módszerével kísérelt meg behatolni, azzal a szándékkal, hogy onnan készpénzt tulajdonítson el, azonban az üvegcsörgésre felébredõ sértett a behatolót elkergette. A bevezetett gyors rendõri intézkedés alkalmával a férfi gyanúsítottként került kihallgatásra, 2 rendbeli lopás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, melynek során a bûncselekmények elkövetését beismerte. A Berettyóújfalu Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztályának munkatársai a gyanúsítottat õrizetbe vették, majd bíróság elé állításra került sor, melynek során a bíróság nem jogerõsen 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte, valamint elrendelte elõzetes letartóztatását.

Tegnap délután egy nyíregyházi férfi kisteher-gépkocsival közlekedett a 4-es számú fõúton Bocskaikert felõl Debrecen irányába, amikor a fõút 232-es km szelvényében ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti baloldalba, ahol összeütközött, a vele szemben közlekedõ, tehergépkocsival, majd a bal oldali útárokban egy fának ütközve állt meg. A férfi az ütközés következtében a helyszínen életét vesztette. A helyszíni szemle idejére a fõút ezen szakasza 19:00 órától 22:00 óráig a forgalom elterelése mellett lezárásra került.

 

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság eljárást indított helyszíni bírság meg nem fizetése miatt beutazási és tartózkodási tilalom megsértése vétség megalapozott gyanúja miatt egy moldáv férfi ellen, aki Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség Ártánd Közúti Határátkelõhelyén tegnap éjszaka jelentkezett és megállapítást nyert, hogy a korábban részére kiszabott helyszíni bírságot nem fizette be.

 

Ma hajnalban Ártánd Közúti Határátkelõhelyen a belépõ tehergépkocsi forgalmi sávon ellenõriztek egy gyalogosan közlekedõ koszovói állampolgárt. Megállapítás nyert, hogy a férfi nem rendelkezik a schengeni tagállamokba érvényes vízummal, vagy tartózkodási engedéllyel és az ellenõrzés vonalát megkerülve kívánt belépni Magyarország  területére.  Nevezett ellen tiltott határátlépés szabálysértése miatt eljárás indult.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!