2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Kilenc megyében adtak ki narancssárga figyelmeztetéstForrás: hirszerzo.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-05 12:11:22
Hétfõn több helyen várható intenzív zivatar, az OMSZ kilenc megyére adott ki naracssárga figyelmeztetést.

Délelõtt inkább csak a Dunántúlon, a kora délutáni óráktól már a középsõ országrészben is, majd legkésõbb (várhatóan csak késõ estétõl) a keleti megyékben lehet zivatartevékenységre számítani.

A zivatarokat elsõsorban a kora délutáni óráktól (nyugaton korábban) kísérheti viharos szél (60-90, helyenként 90 km/h feletti), jégesõ (helyenként 2 cm feletti átmérõ) és felhõszakadás (rövid idõ alatt 20-50 mm csapadék).

Heves zivatartevékenység (90 km/h feletti szél és nagy méretû jég) kockázata a déli órákban a Kisalföldön, majd délután a Dunántúl keleti felén, illetve Bács-Kiskun és Pest megyében, este, késõ este az Alföld délkeleti, keleti részén kiemeltebb. 40-50 mm csapadék nagyobb valószínûséggel késõ este a délkeleti, Tiszántúli zivatarokat kísérheti.

Késõ délutántól elõbb a Kisalföldön, majd éjfélig a Dunántúlon és az Alföld nyugati részén viharossá (70 km/h körüli legerõsebb lökések) fokozódik az északnyugati szél. A napi középhõmérséklet fõként az Alföldön, de helyenként az ország más részein is még elérheti a 25 fokot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!