2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Háromszázhúsz forintért NagyváradraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-06 15:19:36
Biharkeresztes - A buszjárat reggel, délután és este indul, illetve érkezik a célállomásokra.

Hétfõtõl napi három járatpár közlekedik Biharkeresztesrõl Nagyváradra, a buszok indítását a keresztesiek kezdeményezték, az üzemeltetõ a váradi tömegközlekedésért felelõs cég – mondta el a Napló érdeklõdésére tegnap Barabás Ferenc.

 

A keresztesi polgármester közlése szerint az igénnyel egy tavaszi lakossági fórumon szembesültek, elsõsorban azon családok részérõl, akik Nagyváradról és környékérõl úgy költöztek át Magyarországra, hogy a munkahelyük a 20 kilométerre fekvõ romániai nagyvárosban maradt. De szívesen vették volna azon egyéni vállalkozók (például szobafestõk), akik odaát vállaltak munkát, és persze az egyszerûen csak vásárolni, szórakozni szándékozók is. Megfigyeltük továbbá – folytatta Barabás Ferenc –, hogy a vasútállomásunkon rendszeresen sokan várakoztak Nagyvárad felé, akik mind potenciális utasai lehetnek egy ilyen járatnak.

 

Mint a polgármestertõl megtudtuk, elõször a Volánnál próbálkoztak, de mivel a magyar cég eléggé tehetetlennek mutatkozott, igent mondtak a hamarosan jelentkezõ – energikus – román félnek, a váradi tömegközlekedést is bonyolító társaságnak. Így hétfõtõl napi három idõpontban – 5.30-kor, 15 órakor és 21 órakor – indulnak a buszok a határ felé 320 forintos (5 lejes) jegy ellenében. A jármûvön csak a román pénzegységben lehet vásárolni, viszont a keresztesi polgármesteri hivatal mellett – és rövidesen a helyi lottozóban – forintért is hozzájuthatunk.

 

Soron kívül

Kelemen Éva rendõrségi szóvivõ a Naplónak úgy nyilatkozott, hogy a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a román kollégákkal egyeztetve, soron kívül ellenõrzik a buszt a menetidõk betartása érdekében. – Az intézkedéssel az utasok érdekét tartjuk szem elõtt, hiszen elég csak 10 perc késés, és talán valaki lemarad a vonatról. Románia uniós ország – tette hozzá –, de ne feledkezzenek meg a személyi igazolványukról, hiszen a határt csak azzal léphetik át.

Olcsóbb is

Hajnalban négyen, délben nyolcan érkeztek Nagyváradról Biharkeresztesre, a buszvezetõk bizakodóak, úgy vélik, hamarosan telt gépjármûvel róják majd az utakat. Az utasok közül a nagyváradi Mutoi Sütõ Éva kérdésünkre elmondta: örül a járatnak, hiszen Biharkeresztesen élõ édesanyját így nap, mint nap meglátogathatja.

– Régóta vártunk erre. A családban sajnos nincs autó, ezért mindig meg kellett kérni valakit, hogy hozzon el minket régi jó ismerõseinkhez. Végre nem vagyunk már máshoz kötve, emellett olcsóbban is megússzuk az utazást – hallottuk Bán Bélától. HBN

 

Autóbuszjárat Biharkeresztes Nagyvárad között

A Nagyvárad és Biharkeresztes között közlekedõ menetrend szerinti busz – a településen élõk nagy örömére-, elsõ útjára indult hétfõ hajnalban. A gépjármû naponta háromszor teszi meg a 19 kilométeres távot

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!