2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Már hétfõn dönthet a parlament a devizakölcsönök árfolyamárólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-07 15:12:10
Budapest, 2011. szeptember 7., szerda (MTI) - Már hétfõn dönthet az Országgyûlés a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítésérõl és a lakóingatlanok kényszerértékesítésérõl szóló törvény módosításáról.      

A kormány a parlament õszi ülésszakát megelõzõ szerdai házbizottsági ülésen azt kérte, hogy az elõterjesztést a törvényhozás a házszabálytól eltérve tárgyalja, vagyis hétfõn az általános és a részletes vita lefolytatása után a zárószavazás is megtörténjen – tájékoztatta a sajtót Altorjai Anita. Az Országgyûlés sajtófõnöke elmondta, hogy házszabálytól eltérésre vonatkozó javaslatot a kormánypártok és a Jobbik a házbizottsági tanácskozáson támogatta, az MSZP és az LMP késõbb dönt.

Ugyancsak hétfõn szavaz a Ház Gyurcsány Ferenc volt kormányfõ mentelmi jogának felfüggesztésérõl, amit a mentelemi bizottság javasolt a parlamentnek. A kérdésrõl vita nélkül, a jelenlévõ képviselõk kétharmadának egybehangzó voksával dönt az Országgyûlés.

Altorjai Anita tájékoztatása szerint a Ház õsszel is heti ülésezési rendben tárgyal, viszont a törvényjavaslatok nagy száma miatt az eddig szokásos hétfõi és keddi mellett többször lesz szükség szerdai és csütörtöki ülésnapok beiktatására.

Az Országgyûlés hétfõn kezdi meg õszi ülésszakát. A kormány június közepén benyújtott törvényalkotási programjáról a sajtófõnök úgy fogalmazott, hogy az a korábbi évekhez képest jóval több, 63 törvényjavaslatot tartalmaz; az indítványok közül 30 hatályos törvény módosítására vonatkozik, 33 pedig új jogszabály megalkotását kezdeményezi.

Elhangzott, hogy a 2012-es költségvetési törvényjavaslatot a kabinet október 14-én nyújtja be, a vita várhatóan az október 24-i héten kezdõdik, és a tervek szerint már a rendkívüli ülésszak idején, december 19-én szavaznak róla. Altorjai Anita elmondta, hogy a zárszámadási törvényjavaslatot szeptember 20-án nyújtják be, a zárószavazás október 10-én lesz, az adótörvényeket pedig szeptember 23-án terjesztik be a Háznk és november 7-én voksolnak róla.

Az Országgyûlés sajtófõnöke közölte, hogy a házbizottsági tanácskozáson Kövér László házelnök felhívta a frakciók figyelmét, hogy az Országházban augusztus 15-tõl tilos a dohányzás, a tiltás minden helyiségre és a parlamenti erkélyekre is vonatkozik.

Kérdésre válaszolva elhangzott, hogy a parlamenti beléptetési rendszer a tavaszi ülésszakhoz képest egyelõre nem változik.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!