2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Szétlopták a volt laktanyátForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-08 16:08:01
Komádi, Debrecen - A fogyatékosok egykori otthonát Komádiban nem éri meg õriztetni a megyei önkormányzatnak

Az egykor szebb napokat látott apafai laktanya épületegyüttesét mára szinte teljesen szétlopták a tolvajok.

Utánajártunk és kiderült, hogy az ingatlant 1997-ben vásárolta meg a debreceni önkormányzatMÁV Zrt.-tõl 45 millió forint plusz áfáért. A már akkor is lepusztult állapotban lévõ ingatlant (a 2000-ben történt sorozatos betörések és lopások megakadályozása érdekében) az önkormányzat 2001-tõl õriztette, majd a következõ év végén a közgyûlés úgy döntött, hogy szociális és egészségügyi létesítményt alakítanak ki a volt kaszárnyában. A pályázat azonban eredménytelen volt.

Ha nem is ennyire (hiszen csak néhány éve hagyták el a lakói), de hasonlóan sanyarú állapotban van Komádiban a fogyatékosok egykori otthona. A megyei önkormányzat új, korszerû otthonba költözette a lakókat, a régi ingatlant azonban azóta felverte a gaz, és még a nagykapuról a lakatot is lelopták már. Mindkét ingatlan tulajdonosa arról tájékoztatta a Naplót, hogy vevõt keresnek a létesítményekre, a próbálkozásaik azonban egyelõre nem jártak sikerrel.

PA

Milliók válnak az enyészetté Debrecen határában

A Lõtér utcában álló kísérteties épületegyüttes egykoron szebb napokat is látott, hiszen a honvédség vasútépítõ-zászlóaljának tagjai népesítették be a területet. Azóta viszont szétlopták, és hajléktalanok vették birtokba az állítólag 106 millió forintért hirdetett épületegyüttest.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!