2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Mélypontra gyengült az euróForrás: hirszerzo.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-09 14:31:05
Hat havi mélypontra gyengült az euró árfolyama dollárban azt követõen, hogy az EKB "ejtette" kamatemelés felé hajló pénzpolitikáját és a gazdasági növekedés lassulását jelezte elõre a szuverén adósságválsággal terhelt euróövezetben.

Az euró gyengülésével párhuzamosan a fõbb devizák kosarából képzett dollár index kéthavi csúcsra emelkedett, a dollár a svájci frankkal szemben három és félhavi, a jennel szembe egyhavi csúcsot ért el.

Az euró ugyanakkor stabilan tartotta árfolyamát a svájci jegybank által megszabott 1,20 svájci frankos tûréshatár felett, pénteken nap közben mindvégig 1,2140-1,2160 svájci frank árfolyam környékén ingadozott.

Az Európai Központi Bank (EKB) irányadó kamatai tartása mellett döntött csütörtöki ülésén és jelezte, hogy csökkentek az inflációs kockázatok, az euróövezet gazdasági növekedése viszont a legjobb esetben is csak lassú lehet. A piacok ebbõl kamatcsökkentést áraztak be az év végére.  "Az euró/dollár árfolyam alakulás mögött ható fõ erõ a kamatkülönbözet volt az idén, az EKB hozzáállásában bekövetkezett fordulat tehát az euró gyengülését vetíti elõre" - mondta Jane Foley, a Rabobank vezetõ devizapiaci elemzõje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!