2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Látás hónapja: ingyenes vizsgálatok országszerteForrás: hirszerzo.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-01 15:36:30
Ingyenes látásellenõrzésen vehetnek részt az érdeklõdõk országszerte a Látás Hónapja elnevezésû rendezvénysorozaton.

A szolgáltatás ingyenes látásellenõrzésbõl és szaktanácsadásból áll az országos akcióban résztvevõ vizsgálati pontokon. A vizsgálat a pontos korrekció megállapításáig történik, ezt követõen, amennyiben az ellenõrzést végzõ optometrista vagy szemorvos szembetegséget talál, további szemvizsgálatot javasol és az érdeklõdõt szakorvosi rendelésre irányítja. Az akcióban résztvevõ üzletekrõl, a kezdeményezés céljairól és az ahhoz kapcsolódó eseményekrõl awww.latasellenorzes.hu oldalon olvashatnak az érdeklõdõk - közölte a szervezõ az MTI-vel.

A Látás Hónapja kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a rendszeres látásvizsgálat fontosságára. Világszintû felmérések alapján az emberek több mint 50 százalékának lenne szüksége valamilyen látás korrekcióra, Magyarországon közel 1,5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton. Az akció célja, hogy ezek az emberek is megvizsgáltassák szemüket. A látásvizsgálaton ugyanis nemcsak egy esetleg késõbb súlyossá váló szembetegség, hanem a cukorbetegség vagy akár a magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetõk. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éleslátás és dioptriakorrekció hiánya, vagy a nem megfelelõ látásjavító eszköz viselése.

A Magyar Látszerész Szövetség, a Magyar Optikus Ipartestület és az optikai szakma által szervezett akció október 1-tôl október 31-ig tart. A szervezõk az elõre gyártott szemüveg viselésének veszélyeirõl is szeretnék tájékoztatni a közönséget. A szemüveget az egyén adottságai, fiziológiás jellemzõi alapján készítik, hiszen a két szem távolsága páciensenként eltérõ, akárcsak a két szem dioptria igénye. Az elõre gyártott egyen szemüvegek azonban az átlagos adatokat veszik figyelembe.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!