2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Devizahitelek – Hitelközösséget indítottak civilekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-07 15:00:43
Budapest, 2011. október 7., péntek (MTI) – A devizahitelek átváltására indítottak el civilek hiteltársulást, céljuk, hogy a beszerzési társulásokhoz hasonlóan összegyûjtsék a frank- és devizahitelesek igényeit. A “hitelközösség” BUBOR (budapesti bankközi kamatláb) plusz 1,5 százalékpontos forint hitelkamatot szeretne elérni.  

Doubravszky György, a Bagolyvár Könyvkiadó alapítója, a hitelközösség “ötletatyja” pénteken juttatta el az MTI-hez közleményét, amelyen kiemeli, az indítás elsõ napján már 128 hitelest regisztráltak és ezzel 1,7 milliárd forint becsülthitelösszeget “gyûjtöttek” össze.

Mint írja, a civil kezdeményezést az felismerés hívta életre, hogy hiába van lehetõség fix árfolyamon lezárni a devizahitelt, ahhoz nem társul kedvezõ forint hitel. Erre találhatna megoldást a közösség azzal, hogy a lehetõ legtöbb hitelesigényét összegyûjtve kedvezõ feltételû hitelt tárgyal a tagoknak.

A közlemény szerint a Hitelközösséghez – amelyhez a hitelkozosseg.hu e-mail címen e-mail címmel és a becsült hitelösszeg megadadásával – október 28-ig lehet csatlakozni. A közösség a hónap végén a tervek szerint rendez egy konferenciát, melyre szakembereket hívnak meg és ahol már konkrét megoldásokról is szó eshet. Ezen a szervezõk egy internetes tudásbázis fejlesztését is tervezik, valamint egyeztetések kezdeményezését bankokkal – olvasható.

Doubravszky György az MTI-nek a kezdeményezés kapcsán elmondta még, hogy a bankoknál a budapesti bankközi kamatláb plusz 1,5 százalékpontot szeretnének elérni a forinthitel kamataként. Hozzátette, a hiteligény összegyûjtése után megkeresik a pénzintézeteket, amelyeknek a kért kamat mellett jelzik majd azt is, hogy tagjaiknak azt ajánlják: a kedvezõ forintkamatot biztosító banknál vezessék a jövõben a számláikat és annál tartsák megtakarításaikat is.

Közölte, egyelõre nem lehet felmérni, hogy a milyen létszámú lesz a “hitelközösség“.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!