2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
OGY – A hajléktalanok szigorúbb büntetésérõl is tárgyal a parlament a jövõ hétenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-10-12 13:40:57
Budapest, 2011. október 12., szerda (MTI) – Az Országgyûlés jövõ heti, kétnapos ülésén megkezdi a szabálysértésekrõl szóló törvény módosításának általános vitáját. A törvénymódosítás értelmében elzárással, vagy akár 150 ezer forint bírsággal is sújtható, ha valaki fél éven belül kétszer “életvitelszerû lakhatásra” használ közterületet.

Altorjai Anita, az Országgyûlés sajtófõnöke a házbizottság szerdai tanácskozását követõen az MTI-nek elmondta: a kormány bejelentette, hogy pénteken benyújtja a 2012-es költségvetés fejezeti köteteit és a megalapozó törvényeket is.

A parlament hétfõi ülésén szavaznak a képviselõk az uzsorával összefüggõ egyes törvények módosításáról, valamint a “Civitas Invicta” – Szigetvár, a leghõsiesebb városról szóló törvényjavaslatról. Emellett az Országgyûlés várhatóan dönt az innovációs és fejlesztési eseti bizottság tisztségviselõirõl és tagjairól is.

A hétfõi ülésnapon folytatódik az Alkotmánybíróságról szóló törvény általános vitája és megkezdõdik a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosításának tárgyalása is. Ez utóbbi a munkakör és vezetõi beosztás szerinti pótszabadságok mértékét rendezi.

Kedden a parlament az agrárgazdaság 2010. évi tevékenységérõl szóló és a Magyarország területén élõ nemzeti és etnikai kisebbségek helyzetérõl szóló jelentések tárgyalásával folytatja a munkáját.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!