2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Iraki férfi hamis útlevéllel ÁrtándonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-11-07 13:28:44
A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség Ártánd Közúti Határátkelõhely kilépõ személyforgalmi sávon tegnap éjszakai szolgálatot teljesítõ határrendészek alapos ellenõrzés alá vontak egy– kilépési szándékát jelzõ – iraki állampolgárságú férfit.

Az alapos ellenõrzés részeként a személy, az okmányok és a – személy által vezetett – gépjármû adatai ellenõrzésre kerültek a nemzeti- és nemzetközi körözési rendszerekben. A vizsgálat eredményeként a határrendészek megállapították, hogy a férfi magánútlevelében elhelyezett tartózkodási engedélyt a német hatóságok körözik. A körözés okaként „jogellenes felhasználás” került feltüntetésre. A német hatóságok késõbbi tájékoztatása alapján kiderült, hogy a körözött tartózkodási engedélyt kitöltetlenül lopták el Berlinbõl.

Az alapos ellenõrzést végrehajtó határrendészek az elért körözési találatról jelentést tettek, illetve további vizsgálatokat kezdeményeztek, melyek között szerepelt az okmányok, és az okmányban elhelyezett bejegyzések, átléptetõ-bélyegzõ lenyomatok – technikai eszközökkel végrehajtott – vizsgálata is. A vizsgálat eredményeként megállapításra került, hogy az iraki magánútlevélben elhelyezett München repülõtéri kiléptetõ bélyegzõlenyomat sajátosságai eltérnek az eredetitõl, valamint a tartózkodási engedély kitöltésekor nem a jogszerû kitöltésre utaló nyomdatechnikai eljárás került alkalmazásra.

A határrendészek, mivel a férfi által használt útlevélben hamisítás jeleit észlelték, ezért elõállították a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Biharkeresztes Rendõrõrsére, mivel alaposan gyanúsítható közokirat hamisítás vétségének elkövetésével, valamint a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség Hatósági Osztálya a férfival szemben – mivel a Magyarországon való tartózkodásának jogszerûségét igazolni nem tudta – idegenrendészeti eljárást kezdeményezett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!