2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Adventi gyertyagyújtás KomádibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-11-30 13:43:38
Komádi – Az advent a Karácsony elõtti negyedik vasárnappal kezdõdik. Ebben az idõszakban a családok már el kezdenek készülni a meghitt, békés ünnepre. Koszorút és naptárat készítenek. Minden egyes gyertyagyújtáskor egyre több fény, szeretet, öröm szökik a szívünkbe.

 

Már-már hagyománnyá vált, hogy Komádiban minden évben meggyújtanak egy-egy gyertyát, Komádi Adventi koszorúján, a város Fõterén.

A szökõkút helyén egy gyönyörû adventi koszorút készítenek el a komádiak. Akoszorúval szemben pedig, egy betlehemi jászolt csodálhat meg mindenki, amelyben élõ állatok vannak.

Minden vasárnap 14 órától, meggyújtanak egy gyertyát. November 27.-én az elsõ adventi gyertyát Balogh Sándor és Dr. Dénes Zoltán lelkipásztorok gyújtották meg, akik megszentelték a koszorút majd ünnepi áldást mondtak. December 4.-én Gulyás Anikó és Tarsoly Flóra fogja meggyújtani a gyertyát, akik a Barsi Dénes Általános Iskola 6.b énekes mûsorának szólistái. Ezen a napon fellép még Cserép Imre az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub tagja, a katolikus gyülekezet. A gyerekeket pedig a Mikulás fogja várni. December 11.-én a gyertyagyújtó Héder Zoltán önkormányzati képviselõ lesz. A fellépõk között szerepel ezen a napon majd: a Gyermek Citerazenekar, a Komádi Színjátszó Kompánia, a Komádi Nyugdíjasok Klubjának Rozmaring énekkara, Bagdi Gyula és Bagdi Gyuláné. December 18.-án, a negyedik vasárnapon, az utolsó gyertyát Komádi Város polgármestere gyújtja meg. Ezen a napon verset fog mondani Kolozsvári Andrásné az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub tagja és mûsort ad elõ a Komádi Városi Népdalkör.

Komádi így ünnepli meg az adventi vasárnapokat.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!