2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Illegális gyorsulókat büntettek DebrecenbenForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-05 14:09:27
Debrecen – Rászálltak a rendõrök szerdán az éjszakai gyorsulási versenyek résztvevõire, miután a médiában – például a Hajdú Online- on – többen panaszkodtak arról, hogy nem tudnak pihenni a zaj miatt.

A debrecenirendõrkapitány pénteken közleményben számolt be arról, hogy akciósorozatot indított a száguldozások visszaszorítása érdekében. Sóvágó Sándor alezredes arról is beszámolt, hogy szeptember 3-án éjjel a Balmazújvárosi út kivezetõ szakaszán ismét gyülekeztek az autósok, de a rendõrök jelenlétükkel megakadályozták az illegális gyorsulást. Az egyenruhásuk 9 személlyel szemben összesen 82 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki. Volt, akit azért büntettek meg, mert szabálytalanul lesötétítette gépkocsija ablakait vagy éppen a rendszámát nem világította meg. Másnak a zöldkártya lejárta, farolgatás, vagy a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett fizetnie.


A rendõrök este 11 körül a Böszörményi út és a Pesti utca lámpás keresztezõdésében egy nagy gumicsikorgatással „kilövõ” Volswagen Jetta vezetõjét állították meg. Mint kiderült, a férfi alkoholmámorosan, jogosítvány nélkül, a biztonsági övet mellõzve közlekedett. Ittassága olyan fokú volt, hogy büntetõeljárást indítottak vele szemben. A másik két kihágás kapcsán szabálysértési feljelentést tettek ellene.


Az akció során a Mikepércsi úton is jártak, de ott nem találtak gyorsulókat.
Sóvágó Sándor kijelentette: fontos, hogy Debrecen közrendje, közbiztonsága megfelelõ legyen, s természetesen ehhez hozzátartozik a megfelelõ közlekedési morál, balesetmentes közlekedési helyzet megteremtése és fenntartása is. A lakosság nyugalma, a gyalogosok, a közlekedésben szabályosan résztvevõk védelme érdekében kiemelt feladatunk, hogy kiszûrjük a szabálytalankodókat, s folyamatos jelenlétünkkel jogsértõ magatartásukra visszatartó erõként hassunk – tette hozzá.
A rendõrkapitány az akció folytatását ígérte, és azt, hogy rendre beszámolnak ezek eredményérõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!