2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Eddig 14 milliót ígértek a körösszakáli iskolánakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-12-22 10:41:51
Körösszakál - Ma egyeztetnek a köröszakáli iskola átadásáról a kisebbségi önkormányzattal.

Örömmel újságolta Vitányi István, a válaszókerület fideszes országgyûlési képviselõje, hogy jó úton haladnak az egyeztetések. Értesülései szerint a kormány valószínûleg kifizeti a körösszakáli román nemzetiségi általános iskolával kapcsolatban keletkezett 14 millió forint hiányt, ami – lévén társulásként Bedõvel és Körösnagyharsánnyal együtt mûködtették – három település önkormányzatát illeti.

Azért érdeklõdtünk a képviselõnél, mert Samók Gyula polgármestertõl mindeddig nem kaptunk megnyugtató hírt a csaknem 70 milliós tartozás rendezése a felõl. E válasszal azonban újabb kétségek keletkeztek: ha a kormány 14 milliót szán a pénzügyi megoldásra, akkor a maradék 50 millió fölötti összeg csõdbe viszi a három kistelepülést. Samók Gyula ugyanis állítja – amint ezt már többször leírta és átadta az illetékeseknek –, hogy a teljes hiányuk a nemzetiségi iskola mûködése miatt keletkezett.

Körösszakál polgármestere ma utazott Gyulára, hogy az eddigi egyeztetéseknek megfelelõen az Országos Román Nemzetiségi Önkormányzat székhelyén tárgyaljon az iskola átadásának elõkészítésérõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!