2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Három község nem szeretné Biharkeresztest járásközpontnakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-27 09:38:33
Hajdú-Bihar - Berettyóújfaluba járnak ügyeiket intézni, ezért a Biharkeresztes járási székhellyé történõ kinevezéséhez nem csatlakoznak.

Körösszegapáti, Magyarhomorog és Berekböszörmény községek polgármesterei nem kívánnak a biharkeresztesi központtal tervezett járáshoz csatlakozni, és erre vonatkozó nyilatkozatot egyáltalán nem tettek. Bár a város polgármestere valóban tájékoztatta õket ezen szándékáról, az érintett települések vezetõi inkább a Kormány által társadalmi vitára bocsátott koncepcióban meghatározott járási lehatárolással értenek egyet, hiszen az említett három település lakói is Berettyóújfaluba járnak ügyeiket intézni – ezek a gondolatok szerepelnek abban a közleményben, amit a csütörtökön megjelent, Járásközpont szeretne lenni Biharkeresztes címû cikkünkre reagálva fogalmazott meg a három település polgármestere.

Hozzátették, a térség országgyûlési képviselõje, dr. Vitányi István tájékoztatta õket arról, hogy a járási rendszer kialakításával a lakosság mindennapi ügyeinek szakszerû intézése a több településen létesülõ kormányablakokon keresztül hatékonyan valósulhat meg. HBN

Íme a sajtóközlemény
A Hajdú-Bihari Napló  LXIX. évfolyam 22. számában, 2012. január 26.-án „Járásközpont szeretne lenni Biharkeresztes” címmel megjelent cikkben Barabás Ferenc, Biharkeresztes város polgármestere a Kormány által tervezett járási struktúra kialakítása kapcsán arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az általa irányított város a megjelent területi lehatárolási javaslattal szemben önálló járási központ kíván lenni. Kezdeményezésének térségbeli támogatottságát a környezõ települések vezetõivel folytatott egyeztetésre hivatkozva támasztotta alá.

Körösszegapáti, Magyarhomorog és Berekböszörmény községek polgármesterei azonban – a megjelent cikkel ellentétben – egyáltalán nem kívánnak a biharkeresztesi központtal tervezett járáshoz csatlakozni, és erre vonatkozó nyilatkozatot egyáltalán nem tettek. Bár a város polgármestere valóban tájékoztatta õket ezen szándékáról, az érintett települések vezetõi inkább a Kormány által társadalmi vitára bocsátott koncepcióban meghatározott járási lehatárolással értenek egyet. A körösszegapáti, a magyarhomorogi és a berekböszörményi lakosok is Berettyóújfaluba járnak ügyeiket intézni. A hivatkozott egyeztetésen a térség országgyûlési képviselõje, Dr. Vitányi István tájékoztatta a jelenlévõket arról, hogy a járási rendszer kialakításával a lakosság mindennapi ügyeinek szakszerû intézése a több településen létesülõ kormányablakokon keresztül hatékonyan valósulhat meg.

Az érintett települések polgármesterei ezért arra kérik Biharkeresztes város polgármesterét, hogy hagyja meg a jogot önkormányzataiknak arra, hogy maguk dönthessenek a Kormány által meghirdetett társadalmi vitában való részvételrõl és saját álláspontjaik kinyilvánításáról. A Biharkeresztes város járási székhellyé történõ kinevezésével kapcsolatban benyújtandó indítványhoz ezért nem csatlakoznak.

 

Körösszegapáti, 2012. január 26.

 

Tarsoly Attila   Barabás Károlyné   Nagy Ernõ

Körösszegapáti                       Magyarhomorog      Berekböszörmény

polgármestere                        polgármestere       polgármestere

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!