2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Mégsem csatlakoznak BiharkereszteshezForrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-27 10:56:14
A Hajdú-Bihari Napló LXIX. évfolyam 22. számában, 2012. január 26.-án „Járásközpont szeretne lenni Biharkeresztes” címmel megjelent cikkben Barabás Ferenc, Biharkeresztes város polgármestere a Kormány által tervezett járási struktúra kialakítása kapcsán arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az általa irányított város a megjelent területi lehatárolási javaslattal szemben önálló járási központ kíván lenni.

Kezdeményezésének térségbeli támogatottságát a környezõ települések vezetõivel folytatott egyeztetésre hivatkozva támasztotta alá.
Körösszegapáti, Magyarhomorog és Berekböszörmény községek polgármesterei azonban – a megjelent cikkel ellentétben – egyáltalán nem kívánnak a biharkeresztesi központtal tervezett járáshoz csatlakozni, és erre vonatkozó nyilatkozatot egyáltalán nem tettek. Bár a város polgármestere valóban tájékoztatta õket ezen szándékáról, az érintett települések vezetõi inkább a Kormány által társadalmi vitára bocsátott koncepcióban meghatározott járási lehatárolással értenek egyet. A körösszegapáti, a magyarhomorogi és a berekböszörményi lakosok is Berettyóújfaluba járnak ügyeiket intézni.

 

A hivatkozott egyeztetésen a térség országgyûlési képviselõje, Dr. Vitányi István tájékoztatta a jelenlévõket arról, hogy a járási rendszer kialakításával a lakosság mindennapi ügyeinek szakszerû intézése a több településen létesülõ kormányablakokon keresztül hatékonyan valósulhat meg.

 

Az érintett települések polgármesterei ezért arra kérik Biharkeresztes város polgármesterét, hogy hagyja meg a jogot önkormányzataiknak arra, hogy maguk dönthessenek a Kormány által meghirdetett társadalmi vitában való részvételrõl és saját álláspontjaik kinyilvánításáról. A Biharkeresztes város járási székhellyé történõ kinevezésével kapcsolatban benyújtandó indítványhoz ezért nem csatlakoznak -áll Tarsoly Attila Körösszegapáti, Barabás Károlyné Magyarhomorog és Nagy Ernõ Berekböszörmény polgármesterének szerkesztõségünkhöz eljuttatott közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!