2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Napokon belül elérhetõ a szocpolForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-02-17 11:17:08
A bankok többsége szerzõdés híján még nem fogadja be az igényléseket, de van olyan hitelintézet is, ahol hamarosan igényelhetõ az amúgy januárban újraindult támogatás - írja a Magyar Nemzet.

Hamarosan elérhetõ lesz a január elsejétõl újraindult lakáscélú szociálpolitikai támogatás, a bankok többsége szerzõdés híján azonban még nem fogadja be az igényléseket - írja pénteki számában a Magyar Nemzet.

A lakáscélú szociálpolitikai támogatás iránt érdeklõdõ családok igényeit eddig sorra utasították el a bankok. Ennek hátterében az állt, hogy az államilag támogatott lakásvásárláshoz szükségek papírokat a pénzintézetek nem írták alá.

A szocpol forgalmazásához szükséges szerzõdéstervezeteket a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) még a rendelet hatálybalépése elõtt kiküldte a bankoknak. Azt ugyanakkor minden esetben a hitelintézet mérlegeli, hogy részt kíván-e venni a támogatás közvetítésében. Ha igen, a szerzõdéstervezetet aláírva vissza kell küldenie a tárcához.

Az NGM tájékoztatása szerint a csúszásban az is szerepet játszhat, hogy a bankok decemberben és januárban a devizakölcsönök végtörlesztésével kapcsolatos ügyintézésre koncentráltak.

A minisztériumban úgy látják, hogy a bankok már megkezdték a felkészülést a szocpollal járó ügyintézésre, néhány héten belül több hitelintézetnél is elérhetõ lesz a támogatás. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy van már olyan bank is, amelynél már napokon belül igényelni lehet a támogatást, például az OTP-nél.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!