2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Olvadáskor már nem számítanak belvízkárra FurtánForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-02-21 18:38:49
Furta – Tavaly év elején a Furta-Mezõsas-Magyarhomorog háromszögnek jutott a legtöbb a belvízbõl, utóbbi déli része különösen mélyfekvésû, ezért komoly erõkkel védekeztek, átereszeket bontottak, s keresték a vízelvezetés útját.

Épp eközben érkezett a jó hír, miszerint Furta belterületi bel- és csapadékvíz-védelmi fejlesztése támogatást nyert – fogalmazott Krucsó Antal polgármester a keddi sajtótájékoztatón.

Folytatni szeretnék

A 2011 januári belvíz elleni védekezés utáni helyreállítási munkák már egybeestek a beruházás kezdetével, májustól, a projekt megvalósulásának elsõ szakaszában több, mint 1700 méter csatorna készült el, mostanra pedig még ugyanennyi összesen 130 millió forintból, amihez 116,5 milliót nyertek.

 

A belterületi csapadékvizet befogadó külterületi csatornákat is kitisztították, ezért a tavaszi olvadáskor remény van arra, hogy biztonságban lesz a helység és a lakóházak, az utcák járhatóak maradnak – mondta a polgármester. Az önkormányzat szeretné a belvízrendezést folytatni, ezért pályázatot nyújtott be a harmadik ütem támogatására is, amely az egész faluban megoldaná a belvízelvezetést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!