2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Nagyobb támogatás kapható a vidéki lakásvétel utánForrás: ingatlanok.hu
Utolsó módosítás: 2012-03-22 09:55:19
Szakértõk szerint a vidéki lakásvételnél nagyobb vissza nem térítendõ támogatással számolhatnak a vevõk, mint egy hasonló értékû fõvárosi ingatlannál.

Az Otthon Centrum MTI-hez eljuttatott közleménye szerint bár a lakásépítési támogatás (szocpol), illetve az új és használt lakások vásárlására is igénybe vehetõ kamattámogatásra a gyakorlatban még várni kell, már számszerûsíthetõ, hogy milyen kedvezményekkel számolhatnak a lakásvásárlók.

Az OC szerint a vidéki lakásvételnél nagyobb vissza nem térítendõ támogatással számolhatnak a vevõk, mint egy hasonló értékû fõvárosi ingatlannál.

A lakásépítési támogatás kamattámogatással kombinálva komolyabb keresletösztönzõ lehet az újépítésû lakások piacán, a kereslet tényleges bõvüléséhez azonban a háztartások oldaláról nagyobb vásárlási és hitelfelvételi kedvre is szükség lenne.

Ezek az ingatlanvásárlási konstrukciók is 6-10-20 millió közötti önerõt, és hitelfelvételt igényelnek, bár utóbbit legalább kedvezõ feltételek mellett. Konkrét, az új feltételeknek megfelelõ konstrukciók még nem érhetõk el a piacon, de várható, hogy a kamattámogatott hiteltermékek hamar megjelennek a bankok kínálatában.

A kockázatkezelési megoldásokkal és nemzetközi céginformációs szolgáltatással foglalkozó Dun&Bradstreet Hungária Kft. elemzésében azt emeli ki, hogy a kereslettámogató intézkedések ellenére idén még nem várható valódi fellendülés az ingatlanpiacon. Az igazi fellendülésre álláspontjuk szerint 2013-ig kell várni - idézi a cég szakvéleményét az MTI.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!