2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Éneklõ Ifjúság Hajdú-Bihar megyei minõsítõ hangversenye KomádibanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-04-07 11:00:01
2012. április 4-tõl április 20-ig tartó megyei minõsítõ hangversenysorozat elsõ állomása Komádiban volt. Április 4-én du. 3 órakor kezdõdött a minõsítõ hangverseny a Közösségi Házban, amelyen a Barsi Dénes Ált. Isk. NYITNIKÉK KÓRUSA, a FÜLEMÜLE KÓRUSA és a BABA JAGA KÓRUS vett részt.

Debreczeni Mária kórusvezetõ régi álma teljesült azzal, hogy Komádiban eljött az országos minõsítõ zsûri. A minõsítõ hangversenyt Háziné Szelezsán Barbara a Közösségi Ház és Könyvtár vezetõje nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelent résztvevõ három kórust, a karvezetõt, Debreczeni Máriát és a megjelent vendégeket, köztük Tóth Ferenc Komádi polgármesterét, Hidvégi László alpolgármestert, Molnárné Kolozsvári Irén iskolaigazgatót, a Barsi Dénes Ált. Iskola vezetõségi tagjait, tanárait és a szülõket. Ezt követõen bemutatta a zsûri tagjait. A zsûri elnöke: Tamási László fõiskolai docens, Liszt-díjas karnagy, a KÓTA Mûvészeti Bizottságának tagja, a zsûri tagjai: Deli Gabriella és Takács Ildikó karnagyok. Elsõként a NYITNIKÉK KÓRUS mutatkozott be nagy sikerrel. Õket a FÜLEMÜLE KÓRUS bemutatkozása követte, és legvégül a BABA JAGA KÓRUS hangversenyét hallgathatta a nagyszámú közönség. Mindhárom kórus hangversenyét nagy tetszés övezte. A zenei kísérõ Rázga Áron volt, zongorán és orgonán. Kiemelendõ még a Fülemüle Kórusnál Pálfi Karolina citerajátéka, amivel a kórust kísérte. Délután négy óra után vonult el a zsûri a döntéshozatalra. Amíg a zsûri visszavonult, Debreczeni Mária karvezetõ vezetésével közös éneklés volt a kórustagokkal és a megjelent nézõkkel. A zsûri végül meghozta a döntését, ami alapján B kategóriában: a NYITNIKÉK KÓRUS bronz, a FÜLEMÜLE KÓRUS ezüst fokozatot ért el. A kategóriában: a BABA JAGA KÓRUS arany minõsítést kapott. Tamási László a zsûri elnöke értékelõ beszédében kiemelte, hogy az egész hangverseny nagyon tetszett a zsûrinek. Beszélt az ének közösségteremtõ erejérõl, svédországi példát is hozott erre. Kiemelte, hogy az egész hangverseny nagyon rendezett volt, a gyermekek nagyon fegyelmezettek voltak, figyeltek egymásra. Kiemelte azt, hogy ebben a városban nagyon jól áll az énekkarok mûködéséhez a Polgármester, az Önkormányzat, az iskolavezetés, a Közösségi Ház. És nem utolsósorban a szülõk is segítik, támogatják az énekkarok munkáját. A Baba JAGA Kórusnál elismerõen szólt a kórustagok példamutatásáról, hiszen a gyermekek õk bennük látják azt, hogy érdemes énekelni, érdemes hangversenyeken szerepelni. Dicsérte és elismeréssel szólt Debreczeni Mária karvezetõ munkájáról is. Dicséretes és üde színfolt volt Pálfi Karolina szerepeltetése a citerajátékkal a kórusnál.

Befejezésül sok sikert kívánt mindhárom kórusnak és a karvezetõnek is. A további minõsítõ hangversenyek a következõ idõpontokban lesznek: - április 12. 14.30 órától: Hajdúhadház, Dr. Földi János Ált. Iskola, - április18. 14.30 órától: Hajdúdorog, Szent Bazil Oktatási Központ, - április 20. 14 órától: Hajdúszoboszló, Kovács Máté Mûvelõdési Központ.

Cserép Imre

tudósító

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!