2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Árfolyamgát: már május 2-tõl elérhetõ lehet a lakáshiteleseknekForrás: ingatlantajolo.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-24 09:53:40
A lakossági jelzálog fedezetû, deviza alapú hitellel rendelkezõk számára kínált árfolyamgátas konstrukcióra a mai napig mintegy harmincezer érdeklõdés érkezett a bankszektorba. Ezen igények feldolgozása folyamatban van. A bankok elkötelezettek az iránt, hogy az év végéig feldolgozzák minden árfolyamgátra jogosult ügyfél kérelmét. A közalkalmazotti és a köztisztviselõi ügyfélkör elmúlt hetekben tapasztalt érdeklõdése mellett a bankszféra most lehetõséget lát a folyamat felgyorsítására.

A helyzetet értékelve, Matolcsy György Nemzetgazdasági Miniszter kérésére, a Magyar Bankszövetség Elnöksége felkéri a szektor valamennyi tagját a folyamat felgyorsítására. Így a lakáscélú jelzáloghitellel rendelkezõk számára az eredetileg tervezett június 1. helyett május 2-án, a szabadfelhasználású jelzáloghitelesek számára pedig az eredetileg tervezett szeptember 1. helyett augusztus 1-én nyissák meg az árfolyamgátas megoldáshoz való csatlakozás lehetõségét.

Az igénylési idõpontok elõbbre hozatala miatt az ügyfélkiszolgálásban torlódások elõfordulhatnak, ezért arra kérjük a devizahiteles ügyfeleket, hogy elõzetes idõpont egyeztetés alapján keressék fel bankjukat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!