2024. április 24. Szerda, György.
 
Nyugdíjas Baráti Találkozó FurtánForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-05-09 16:21:17
2012. április 29 - én Furtán Nyugdíjas Baráti Találkozóra került sor, amit az anyák napja jegyében szerveztek.

A vendéglátó házigazdákon kívül Debrecenbõl és Komádiból érkeztek vendégek. Debrecenbõl tiszteletét tette Dr. Szabó József a Debreceni Nyugdíjas Egyesület alelnöke, a Debreceni Görbe Tükör tagjai: Kovács Ferencné Margó, Papné Irmuska, Farkas Lajosné Katika, valamint Csarnai Lajosné Marika és Kovács Gyula. Komádiból az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub tagjai érkeztek Mike Zoltán klubelnök vezetésével.

A találkozó résztvevõit a házigazdák nevében Juhász Károlyné klubelnök köszöntötte. Kedves köszöntõ szavai után megnyitotta a találkozót, majd átadta a szót a klub kultúrfelelõsének, Gyökeres Imrénének, aki a találkozó mûsorprogramjának levezetõje volt. Gyökeres Imréné Terike javaslata után elénekelték a Nyugdíjas Himnuszt. – Ezután kezdetét vette a találkozó.

„Ma rajtam a sor, hogy csodát tegyek,

és széppé varázsoljam az ünnepet.

Uram! Adj erõt nekem és hitet!

Adj nekünk boldog ünnepet!” - köszöntsük az édesanyákat – mondta Gyökeres Imréné. – A Furtai Nyugdíjas Klub tagjai kezdték a mûsort, anyák napi verssel, énekkel, nótacsokorral. De nem csak az édesanyákat, hanem az édesapákat is köszöntötték. A fellépõk: - Gyökeres Imre, Gyökeres Imréné, Molnár Jánosné, Guba Jánosné, Pap Péterné, Bozsódi Jánosné, Deák János, Szendrei Józsefné, Berezi Jánosné. – Ezután Dr. Szabó József csodálatos nótacsokrát hallgathatták a jelenlévõk. – Õt követte Farkas Lajosné szintén egy nagyon szép nótacsokorral, majd a Görbe Tükör tagjai mutattak be egy vidám jelenetet. – Komádiból elsõként szavalatok hangzottak el – Cserép Imre Heltai Jenõ: Vallomás c. versét szavalta el és néhány saját versét, míg Kolozsvári Andrásné pedig Várnai Zseni: Csodák csodája c. verset. Az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub Népdalkörének két tagja: Farkas Balázsné (Róza néni) nótacsokrot adott elõ, hegedûn Szabó Sándor kísérte, majd a Népdalkör bihari népdalokat énekelt.

A házigazdák ebédre finom birka pörköltöt készítettek, ami mindenkinek nagyon ízlett. Az ebéd után közös énekléssel, nótázással, tánccal telt el a délután.

Mindenki számára emlékezetes marad ez az „anyák napi” nyugdíjas baráti találkozó.

Köszönet a házigazdáknak és a szervezõknek!

Cserép Imre

tudósító

 

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!