2024. május 12. Vasárnap, Pongrác.
 
Hûtlen kezelés? A Volán-vezér cáfol
Utolsó módosítás: 2009-03-20 14:16:28
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Hajdú Volán Zrt. gazdálkodása kapcsán a rendõrség. A cégvezetõ felháborítónak tartja a feljelentést.

Debrecen – Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Hajdú Volán Zrt. gazdálkodása kapcsán a rendõrség. Mivel a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság kizárását kérte a nyomozásból, helyette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányságot jelölték ki a feladatra. A szervezet szóvivõje, Fülöp Gergely százados a Naplónak elmondta: a nyomozás a napokban kezdõdött, és egyelõre ismeretlen tettes ellen folyik.
A Haon megkereste Zilahi-Sebess Gézát, a közlekedési társaság vezérigazgatóját, aki szerint a feljelentés megalapozatlan állítások sorozata, felháborítónak tartja azt és jogászokkal konzultál a további lépésekrõl.

Arra a kérdésünkre, hogy valóban közbeszerzési eljárás nélkül bonyolítja-e a cég az anyag- és alkatrész-beszerzéseit, hogy tényleg külsõ cégektõl rendeli-e a javításokat, valamint, hogy mi a helyzet az esetleges mérlegcsalásokkal, a cégvezetõ elmondta: Legjobb tudomásunk szerint a vállalat mûködése során valamennyi jogszabályt betartottunk, így a közbeszerzésre vonatkozókat is. Az árak és költségek tekintetében folyamatosan összehasonlító elemzéseket végzünk. A mérlegrõl pedig annyit, hogy az elmúlt 10-15 évben lefolytatott számtalan külsõ és belsõ ellenõrzés egyike sem tárt fel hiányosságokat a társaság számviteli rendjére vonatkozóan.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!