2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Elõrefizetõs árammérõ az E.ON ügyfeleinekForrás: ingatlanok.hu
Utolsó módosítás: 2012-05-17 10:02:31
Mostantól térítés ellenében elérhetõ minden E.ON ügyfél számára az eddig csak a védendõ fogyasztók számára biztosított elõrefizetõs árammérõ - közölte a társaság.

A szerkezet a közlemény szerint egy feltöltõkártyás mobiltelefonhoz hasonlóan mûködik: az ügyfél - megtervezve a fogyasztását - elõre megvásárolja a felhasználni kívánt árammennyiséget, s így elkerülheti a tartozás kialakulását vagy felhalmozását.

Az elõrefizetõs árammérõ különösen albérletek, önkormányzati bérlakások, illetve nyaralók esetében nyújt ideális megoldást a tulajdonosok számára. Így nincs többé számlatartozást felhalmozó bérlõ, a szezonálisan vagy idõszakosan használt ingatlanok esetében pedig nem okozhat gondot a változó energiafelhasználás az elszámoláskor, hiszen nincs utólag érkezõ számla.

A feltöltés úgy történik, hogy az ügyfél az új mérõ mellé kapott kártyája segítségével megjeleníti mérõjének adatait, és megadja a feltölteni kívánt összeget. A befizetésrõl egy bizonylatot kap, majd az azon szereplõ kódot a mérõbe billentyûzve a feltöltött összeg azonnal aktiválódik.

A fogyasztás alakulása egyszerûen követhetõ a mérõn. A kijelzõ kilowattórát mutat és visszafelé számol - tehát mindig a még felhasználható mennyiség látható rajta. Mivel országosan több mint 600 feltöltõpont áll rendelkezésre (ezek kiemelten élelmiszerüzletek és újságárusok), nincs szükség a postán vagy az ügyfélszolgálati irodában történõ sorban állásra, a feltöltés a szokásos napi vagy heti bevásárlással együtt intézhetõ.

Az elõrefizetõs mérõ felszerelését költségtérítés ellenében kérhetik az ügyfélszolgálati irodákban azon E.ON ügyfelek, akik nem tartoznak a szolgáltatónak. A védendõ ügyfelek számára az elõrefizetõs mérõ felszerelése továbbra is díjmentes.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!