2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Miért nem kérnek támogatást?Forrás: hajdupress.hu
Utolsó módosítás: 2012-05-18 10:08:01
Továbbra is lehet kérelmeket benyújtani a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, annak ellenére, hogy május 15-én lejárt a szankciómentes egységes kérelem beadási ideje - közölte az hivatal szerdán.

Az új kérelmeket június 11-ig fogadja a hivatal, ám a megállapított támogatási összeg már munkanaponként egy százalékkal csökken. A május 15-ig beadott kérelmek módosítására május 31-ig van lehetõség. Az egységes kérelemben a legtöbb gazdálkodót érintõ területalapú támogatás mellett további 25 jogcímen lehet segítséget kérni.

 

Az MVH adatai alapján két jogcímre sokan még nem nyújtották be kérelmeiket. Az elkülönített bogyós gyümölcs támogatásnál csupán húsz százalék körüli a kérelmezõk száma a lehetséges igényekhez képest. A Natura 2000 erdõterületeken történõ gazdálkodáshoz nyújtandó kompenzációs támogatásnál is a várakozásokhoz képest kevesebb kérelem érkezett.

 

Az MVH felhívja az érintettek figyelmét, hogy érdemes minél hamarabb benyújtani a kérelmeket, mert az igényelhetõ támogatás összege ezeknél a támogatásoknál is munkanaponként egy százalékkal csökken.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!